Lélekmadarak a Nappal

2021.11.26. 15:00

Új szobrot állítottak fel a szoboszlói ravatalozó előtt

Új szobrot állítottak fel a napokban a hajdúszoboszlói temető ravatalozója előtt. Az alkotást egy helyi szobrászművész készítette. – A szobor tardosi vörösmárványból van, a talapzata pedig tufa. A Lélekmadarak a Nappal címet viseli az alkotás – mondta Galánfi András Kossuth-díjas szobrász, Hajdúszoboszló díszpolgára.

Galánfi András és alkotása | Fotó: Tóth Imre

– Csak testet temetünk, a lélek madár képében megy tovább és tér vissza. A székelykapukon azért van galambdúc, hogy az őseit kellő méltósággal tudja fogadni a ház gazdája. Ennek a szimbólumnak a jegyében készült a ravatalozó előtti szobor – ismertette alkotásának jelentését a művész. Hozzátette, a tervezés során a helyszín megválasztása is fontos szerepet játszott. Galánfi András elmondta, a szobrot az önkormányzat megrendelésére készítette, amely számára nagy megtiszteltetés volt, és örül annak, hogy a város ezt a mecénás szerepet felvállalta. Elmondta azt is, hogy következő alkotása a jövő év tavaszára készül majd el.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában