gasztro

2021.09.15. 19:28

Mindenkit lefőztek a bocskais katonák Hajdúhadházon

Első helyezéssel tért haza az MH 5. Bocskai István Lövészdandár csapata a Hajdúhadházi Káposztás Napokról.

Fotó: Szalka Miklós őrvezető / bocskaidandar.hu

A háromnapos gasztronómiai fesztivál tavaly a pandémiás időszak miatt elmaradt ugyan, de idén újult erővel csalogatta magához az ínycsiklandó falatokat kedvelőket és a kikapcsolódni vágyókat. A Bocskai-dandár étkezdevezetője, Törő András és csapata, a „Bakaséfek” sem hiányoztak a rendezvényről. Olyannyira nem, hogy az előző évek papírformája, a tucatnyi első helyezések után idén is nekik tulajdonították a legfinomabb ételek elkészítését. Főétel kategóriában a toroskáposztájuk és a toroskáposztával készült rétesük nyerte el leginkább a Kovács Lázár séf és R. Kárpáti Péter alkotta zsűri tetszését.

Fotó: Szalka Miklós őrvezető / bocskaidandar.hu

Törő András elmondása szerint talán azért voltak az ételeik különlegesek, mert a Magyar Honvédség legmodernebb mobil konyhájában készültek. „A hagyományokat ápolva, de mégis újra gondolva láttunk neki a munkának. Az ízletesség mellett nagy hangsúlyt fektettünk a látványra is: a rétestésztába töltött káposztát például füstölt csülökbőr tányéron szolgáltuk fel.” – tette hozzá a „Bakaséfek” vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában