videóval

2021.09.24. 07:55

A Bordó Sárkány Esztám címmel mutatta be új klipjét a napokban

Debrecen óvárosából jelentkeztek.

20210722 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Campus fesztiválon fellép a Bordó sárkány zenekara.

Fotó: Napló-archív

A középkori világzenében utazó debreceni Bordó Sárkány augusztusban jelentette meg új albumát, melyhez nemrég a hatodik videót készítette el néhány hónap leforgása alatt. Az Esztám című dalhoz forgatott kisfilmről Dickmann Roland, az együttes frontemberét a Napló először arról kérdezte, mit is jelent a klip címe. – Az „Ezt ám” kifejezés, illetve az esztam zenei szakszó, azaz egyfajta kontrás lüktetés összevonásából alkotott szójáték. Azt látom, hogy az esztamra épülő dalok egyből táncra perdítenek mindenkit, az ilyen stílusú zenét játszó bandák sikere gyakorlatilag borítékolható – magyarázta a zenész.

A Bordó Sárkány erre reagálva úgy döntött, hogy egy dal erejéig kilép a tőlük megszokott zenei világból, és egy életigenlő szövegre ők is életre hívnak egy esztam­alapú számot. A klip Debrecen óvárosának jellegzetes stílusú cívis utcáin játszódik, a sztori pedig egy egész nap történetét meséli el. A hangulatát meghatározzák az ébredő város fényei, atmoszférája és a leginkább korán reggel forgatott jelenetek igen kevés vágással kitalált koncepciója. Nem kell aggódniuk a régi rajongóknak: a zenészek az új kisfilmben is megtartották azt a jellegzetességüket, hogy a modern hangzásvilágot többnyire népi és teljes egészében akusztikus hangszerekkel teremtik meg.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában