kicsitől a nagyig

2021.08.26. 20:47

Közösségépítő folk-délutánokat tartottak Esztárban

Az óvodástól a nyugdíjasig minden korosztály képviseltette magát.

Fotó: Főnix Néptáncegyüttes-archív

Az Ízek-háza pajtája adott otthont augusztus 23. és 25. között a Főnix Néptáncegyüttes által szervezett és megvalósított folk-délutánoknak. A Hagyományok Háza Hálózat Hajdú-Bihar megyei partnerszervezetének ez évi programjai között szerepel a hátrányos helyzetű megyei települések fiataljainak közösségépítő, fejlesztő programok szervezése. Az összeállított háromnapos rendezvényen szerepelt játék, népdal- és néptánc tanulás, valamint a hozzá kapcsolódó néprajzi ismeretek. Az óvodástól a nyugdíjasig minden korosztály képviseltette magát. Volt olyan, ahol a család minden tagja eljött. Ellátásban is volt részük: uzsonnára fahéjas buktát, pogácsát és kenyérlángost készítettek a nyugdíjas klub és a konyha dolgozói.

Fotó: Főnix Néptáncegyüttes-archív

Az első napon még kevés érdeklődőt csalt a helyszínre a rendezvény, ám a második és a harmadik napon több mint harmincan vettek részt aktívan a jó hangulatú délutánon, amelynek vezetéséről és hangulatáról Törökné Csécs Lenke, Jeremiás Kincső és Jeremiás Balázs gondoskodott.

A résztvevők bíznak abban, hogy ennek a sikeres kezdeményezésnek lesz folytatása – tette hozzá Vajasné Ragályi Edit helyi szervező.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában