Szavazásértékelés

2021.08.16. 11:49

A Hungarikum Gálakoncert vonzza a legtöbb érdeklődőt a Kossuth térre

Augusztus 10-én vette kezdetét az I. Debreceni Ünnepi Játékok. Kíváncsiak voltunk, hogy a sokszínű programkínálatból melyek a legnépszerűbbek.

A Cziffra emlékév alkalmából tarottak koncertet Debrecenben, ahol sok klasszikus mű csendült fel.

Fotó: Kovács Péter

Idén először rendezik meg a cívisvárosban a Coopera szervezésében az augusztus 20-ig tartó eseménysorozatot, amelynek keretében a Régi Városháza kertjében koncerteket és a Kossuth téren több grandiózus előadást is szerveznek. Utóbbiak közül elsőként a Kálmán Imre rendezte Csárdáskirálynőt tekinthette meg a nagyérdemű a rendezvény nyitónapján, néhány bemutató azonban még ezek után következik. A Hajdú Online múlt heti szavazásában arról érdeklődtünk olvasóinktól, melyik darab keltette fel leginkább az érdeklődésüket.

A kékszakállú herceg vára című előadásra terveztek ellátogatni a legkevesebben, hiszen a válaszadók mindössze 8 százaléka helyezte a voksát a színműre, amelyet egyedüliként a Nagyerdőben vittek színpadra. Közel kétszer annyian érdeklődtek a Cziffra György emlékére rendezett koncert iránt. Szinte azonos szavazatszámmal harmadik és második helyezettként végzett a voksoláson a Vidnyánszky Attila rendezte két darab: a Csíksomlyói passió keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is fellépett, az utolsó programok egyikeként pedig a Bánk Bánt tekinthetjük meg kedden este. A szavazás alapján a záróprogramra kíváncsi a legjelentősebb számú debreceni olvasó, a huszadikai Hungarikum Gála így 28 százalékkal győzedelmeskedett. A gálakoncert, ahogy az az esemény oldaláról kiderül, sztárfellépők közreműködésével mutatja be a nemzeti tradícióinkat, hagyományainkat.

A borítóképen: a Cziffra György emlékkoncert vasárnap este csendült fel a Nagytemplom előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában