ropták a táncot

2021.07.24. 20:38

Ezen a hétvégén is folytatódott a Kultúr-Fröccs Debrecenben

Latin show-tánccal szórakoztatta a járókelőket a Dance Universe TáncSport Egyesület szombaton.

Kulturfröccs Debrecen belvárosában

Fotó: Kovács Péter

Színes, flitteres ruhákban és széles mosollyal az arcukon hoztak vidámságot és varázsoltak életet a Debrecenben 2009 óta működő Dance Universe TSE táncosai a belvárosába: nem maradtak ki a Kultúr-Fröccs programból ők sem.

Megtudtuk: a főként versenytánccal foglalkozó iskola nyaranta napközis gyermektáborokat és intenzív edzőtáborokat szervez. Szombaton a Dósa nádor téren csacsacsa, rumba, szamba, valamint jive táncokat láthattak tőlük a járókelők.

– Képviselte magát több korosztály, de a legkisebb fellépőink mindössze háromévesek voltak. Mindenki nagyon élvezte a lehetőséget, de ők a legfőképpen, hiszen most először mutathatták meg magukat együtt – mondta el lapunknak Jurásné Miklósi Ivett, az egyesület elnökhelyettese, edzője.

Tavaly a Lépésről lépésre program segítette őket, most (nem is első alkalommal) a Kultúr-Fröccs projektben mutatkoztak be. – Azt gondolom, hogy jó lehetőség minden művészeti csoportnak, mert enélkül már jó ideje nem lennénk szem előtt. A közönség szeretettel fogad bennünket, ennek örülünk, de a táncosainknak is fontos, hiszen időről időre újra egymásra kell hangolódniuk. Hangulatos a város különféle pontjain táncolni, nagyon hálásak vagyunk a program megálmodójának – emelte ki. Hozzátette: a Debreceni Virágkarneválon is bemutatkoznak majd, ott a tervek szerint nagyzenekarral és mintegy nyolcvan táncossal lesznek jelen.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában