húsvét

2021.04.01. 08:00

Strucc- és emutojást is festett a lelkes alkotó

Az egyeki Bódi Istvánné húsvéti alkotásainak minden locsoló örül.

Bódi Istvánné Trungel Judit | Fotó: Bódi Viktor

Sokféle tojás, sokféle technika, de a végeredmény mindenképpen káprázatos. Így lehetne egy mondatban összefoglalni az Egyeken élő Bódi Istvánné Trungel Judit alkotómunkáját, ami ennél persze lényegesen árnyaltabb. Húsvét előtt beavatott minket a részletekbe.

Bódi Istvánné Trungel Judit | Fotó: Bódi Viktor

Jutka ügyes kezei között gyönyörűséges húsvéti tojások születnek, amelyek elkészítéséhez különböző módszereket alkalmaz. Mint mondja, szívesen fest, de nem a hagyományos mintákat használja. Ennek ellenére igazán mutatósak és a mai kornak megfelelőek. A másik nagy kedvence, amikor a keresztszemes mintával meghímzett anyagot rákasírozza a tojásokra. A harmadik technika pedig a fúrott, gravírozott.

– A tyúktojáson kívül kipróbáltam már a fürj, kacsa, liba, pulyka, strucc és emu tojást is. Szeretem az újdonságokat – meséli a lelkes alkotó. – Szeretek ezzel foglalatoskodni a családtagjaim, barátaim és ismerőseim nagy örömére. Nálunk ugyanis minden húsvétot köszöntő személyre szabott, egyedi tojást kap.

Elárulta, hogy régóta kézműveskedik, aminek nagy hasznát veszi munkájában is, hiszen a Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola helyi óvodájában dolgozik dajkaként. Azt mondja, ott minden kisfiú festett tojást kap a locsolásért. – Sajnos az idei ünnep a járvány miatt nem olyan lesz, mint az eddigiek, de nagyon remélem, hamarosan minden jóra fordul. Jó lenne, ha jövőre újra a megszokott módon ünnepelhetnénk az egyik legnagyobb katolikus ünnepünket – mondta reménykedve a kreatív asszony.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában