Örömzenélés

2021.02.17. 12:22

Lukács Laci és Sidi is szerepel a Quimby koncertfilmjében

Kiss Tibi átmeneti hiányát zenészbarátok pótolták a felvételeken.

A Quimby zenészbarátokkal karöltve koncertfilmet forgatott, amelyben vendégelőadók közreműködésével felcsendülnek a zenekar szeretett dalai, de jóízű beszélgetéseknek is szem- és fültanúi lehetünk.

Mi történik Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarával egy világjárvány idején? Hogyan birkózik meg a Quimby frontemberük távollétével? Erről szól ez a koncertfilm, amelyben Livius, Dódi, Faszi, Fefe és Szilárd őszintén vall az elmúlt egy év érzelmi hullámvasútjáról. A film igazi főszereplője azonban a közös örömzenélés, amelyhez csatlakozott Lukács Laci és Sidi a Tankcsapdából, Pásztor Anna és Pásztor Simi az Anna & the Barbies zenekarból, Papp Szabi, a Supernem frontembere, valamint Bodor Áron az Esti Kornélból. Ők a legkedveltebb Quimby-dalokat erre a különleges alkalomra új köntösbe öltöztették – olvasható a jegy.hu oldalán, ahol február 27-én 20 órától egy napon keresztül elérhető a Quimby Plusz-Mínusz koncertfilm.

A hamarosan debütáló mozgóképből a zenekar nemrégiben ízelítőt " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tett közzé a Facebook-oldalán. Ebben néhány részletet tekinthetünk meg a filmen elhangzó beszélgetésekből, a szereplők között pedig feltűnik Lukács Laci is. A Tankcsapda frontembere elmondja, bár zeneileg teljesen más stílust képvisel és szeret, ugyanakkor egyáltalán nem hagyják hidegen azok a zenekarok, amelyek eltérő műfajban utaznak, amennyiben szakmailag magas színvonalat képviselnek. Mint leszögezte, a Quimby pontosan ebbe a kategóriába tartozik.

A szórakozatóipart is alapjaiban rázta meg az elmúlt egy év. A Quimbynek nem csupán a világjárvány okozta leállást kell kezelnie, de a tagoknak frontemberük időszakos hiánya is feladta a leckét. Egy zenekar tagjai, akik gyakran kifejezik, hogy a világ legjobb munkahelyét a rajongóiknak köszönhetik, ezúttal a négy fal közé szorultak. A kezdeti sokk és a hirtelen nyakukba szakadó idő egyszercsak átfordult alkotó energiává. Kialakult a tagokban a közös vélemény, hogy így tudják aktív alkotóközösségbe visszavárni Kiss Tibit. Változatlanul zenélnek és új perspektívába is helyezték magukat, valamint az őket körülvevő világot. Egy évnyi közös csend után úgy döntöttek, már meg tudják osztani az elmúlt időszak tapasztalatait, tanulságait a számukra legfontosabb közeggel, a közönséggel.

A koncertfilmmel a Quimby egy számára igen fontos ügy mellé is állt: a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó összegből a Mérföldkő Egyesület Rehabilitációs Otthon munkáját segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában