március elejéig látható

2021.02.18. 07:24

Különleges bábkiállítás nyílt a létavértesi óvodában

Neves, bábos szakemberek értékesnek találják a létavértesiek által készített bábokat.

„A báb JEL, melynek sora van” címmel 2021. február és szeptember 30. között a Vojtina Bábszínház, a létavértesi Gyermeksziget Óvoda-Bölcsőde Cifra Palota bábcsoportja, a hajdúsámsoni Dínó bábcsoport, valamint a Kemény Henrik-örökség bábjaiból vándorkiállítás lesz a megyében.

Február 16. és március 7. között a létavértesi, Debreceni út. 1. szám alatti óvoda bejárati kettős üvegfalánál tekinthetők meg a bábuk. A járványhelyzet miatt az óvodások belülről, az érdeklődők pedig kívülről láthatják a tárlatot.

– Nagyon megtisztelő számunkra és örömünkre szolgál, hogy neves, bábos szakemberek értékesnek találják az általunk készített bábokat, és egy ilyen rangos megyei rendezvényen képviselhetjük intézményünket, városunkat – nyilatkozta Pappné Győri Tünde, az óvodai báb munkaközösség vezetője. A létavértesi gyermekek ismerősként köszönthetik a kiállított bábokat, hiszen minden évben lehetőségük van megtekinteni az immár 14 éves Cifra Palota bábcsoport előadásait, sőt a bábokkal ők is játszanak a bábos tehetségműhely keretében.

A vándorkiállítás további helyszínei: Pocsaj, Konyár, Hajdúsámson, Berettyóújfalu, és végül augusztus 19. és szeptember 30. között a debreceni Vojtina Bábszínház.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában