Pályázat

2021.02.27. 15:34

Ékszerkészítők munkáit várják

A Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (Demki) immár hetedik alkalommal hirdeti meg ékszerkészítő pályázatát. Az intézmény tájékoztatása szerint a pályázók feladata az eddigiekhez hasonlóan egyedi, esztétikus ékszerek készítése. Fontos, hogy az alkotások használhatók legyenek és megfeleljenek a kortárs divatnak. A koncepció szerint ettől az évtől a klasszikus művészettörténeti stílusok lesznek mérvadóak. Idén a 19. századi szecesszió művészeti stílusa a kiírás témája, ezért a Demki arra kéri a pályázókat, hogy a korszak jellegzetességei legyenek láthatók az ékszereiken – ismertetik a kiírásban.

Alkalmazható technika a gyöngyfűzés, gyöngyszövés, nemezelés, bőrözés, fafaragás, sujtás, csipkeverés, hímzés, szűrrátétkészítés, kerámiakészítés, szövés, szalmafonás, tűzzománckészítés, drótozás, fémművesség, esetleg ezek kombinációja. Pályázni ékszerrel vagy ékszerszettel lehet június 11-ig a Demki Tímárház – Kézművesek Házában.

A szervezők felhívása szerint a kiírás első helyezettje 40 ezer, a második 30 ezer, a harmadik 20 ezer forint értékű vásárlási utalványban részesül, emellett mindhárom győztes lehetőséget kap arra, hogy kiállításon mutatkozzon be. A Demki a leg­kreatívabb 30 év alatti alkotót különdíjjal jutalmazza. A pályamunkákat neves szakmai bizottság bírálja el, a pályázók zsűrizés után, június 18-án ünnepélyes díjátadón vehetnek részt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában