Kultúrtipp

2020.12.10. 09:14

Nem maradunk adventi filmvetítés nélkül

Az Apolló mozi idén is műsorra tűzött néhány filmet, amely segíti az ünnepre hangolódást és megérinti a nézők lelkét.

Fotó: Apolló mozi

Nem törik meg a hagyomány, a programsorozat átköltözik az online térbe – értesítette portálunkat a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. A filmvetítéseket követő beszélgetések alkalmával közreműködnek a felekezetek lelkészei.

A szervezők minden adventi hétvégére kiválasztottak egy-egy filmet, amit az érdeklődők egy linken keresztül szabadon, bármilyen időpontban megtekinthetnek. A film által közvetített és ihletett gondolatok megosztása előre meghirdetett időpontban, szintén online formában történik. Ezen alkalmakkor – advent minden szombatján, 16 órai kezdettel – a beszélgető partnerek élőben jelentkeznek a Kölcsey Központból, ahol lelkipásztorokkal beszélgetnek. Az élő adásnak köszönhetően a nézőknek is alkalmuk nyílik arra, hogy kérdezzenek vagy hozzászóljanak a diskurzushoz.

A harmadik beszélgetésre december 12-én, szombaton 16 órakor kerül sor.

Résztvevők: Krakomperger Zoltán plébános és Markovics Balázs segédlelkész.

Online házigazda: Szent Anna Székesegyház és Főplébánia.

Az előzetesen megtekinthető film: Pilátus, filmdráma, 75 perc, 2019

Dombrovszky Linda rendező adaptált alkotása Szabó Magda népszerű regénye alapján készült, amely világszerte több mint 12 nyelven jelent meg. A történet a szeretet tragikus természetéről szól olyan hazai sztárok főszereplésével, mint Hámori Ildikó és Györgyi Anna. Az idős vidéki asszony, Anna, megözvegyül. Lánya, a városban orvosként dolgozó Iza úgy gondolja, úgy lesz a legjobb, ha magához veszi az édesanyját. A saját közegéből kiszakított Anna és a nagyvárosi életet élő Iza kapcsolata azonban sehogyan nem működik, és Anna lassacskán elsorvad ebben az őszinte szeretetet nélkülöző együttélésben.

Szereplők: Hámori Ildikó, Györgyi Anna, Kovács Zsolt, Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kakasy Dóra, Máhr Ágnes, Martin Márta, Székely B. Miklós, Papp János,

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában