nem marad el

2020.05.05. 10:08

Digitálisan tartják meg a Közösségek Hetét Hajdúsámsonban

Számos, leginkább otthon végezhető programra várják az érdeklődőket.

A város is csatlakozott a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Művelődési Ház szervezésében a május 1-je és 17-e között tartandó Közösségek Hetéhez. Feldíszítették a közösségi májusfát, amely jókívánságokkal, szeretetüzenetekkel folyamatosan díszíthető május 11-ig.

A koronavírus helyzet miatt a Majálisi Városi Sportnap a valóságban elmarad, virtuálisan azonban mégis lesz, mivel arra kérik a lakosokat, fotózzák le, hogyan mozognak, sportolnak a korlátozás idején. A legjobb képekből kisfilmet készítenek, amelyet az akció végén közzétesznek.

A következő programelem a „Karantén kultúra – Otthoni múzeumok”. A legrégebbi tárgyat kell keresni a nevezőknek a környezetükben. Azt kell lefotózni, írni hozzá pár mondatot és elküldeni a megadott e-mail címre.

Legvégül pedig Tanuljunk egymástól! – interaktív műhely. Kreatív pillanatokat várnak, alkotásokat – bármilyen hobbi-, barkács- vagy háztartási tevékenységből születő tárgyakat, amelyek a „bezártság” idején születnek.

– Célunk az, hogy a korlátozás ideje alatt is motiváljuk a felnőtteket és gyerekeket a közösségi életre. Digitális formában találtuk ki az ötleteket és reméljük sok egyedi, kreatív pillanatok fognak születni – árulta el Tarné Hajdú Judit kulturális igazgató.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában