a magyar kultúra napja

2020.01.17. 13:41

Zenével, tánccal ünnepelik Debrecenben a kultúrát

Több kiállítás is nyílik Debrecenben a magyar kultúra napja alkalmából.

Fotó: Debreceni Művelődési Központ

A magyar kultúra napját egész napos programsorozattal ünneplik a Debreceni Művelődési Központ intézményei, erről tartott sajtótájékoztató péntek délelőtt Jantyik Zsolt igazgató, Gyöngy Péter művelődésszervező és Tamus István grafikusművész a Belvárosi Közösségi Ház pódiumtermében.

Jantyik Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a debreceni kultúra sokféleségét kívánják bemutatni, így a programok között jelen lesz az ének, zene, képzőművészet és természetesen a tánc is. – Minden helyi értéket be szeretnénk mutatni, hiszen 2020 a nemzeti összetartozás éve is, így egész évben az összetartozásra fogunk fókuszálni közösségi házainkban. Jubilálunk is ebben a évben, ugyanis 20 éves az Újkerti Olvasói Kör. Azt gondolom, saját értékeinkre méltán lehetünk büszkék, és a magyar kultúra napja alkalmas arra, hogy ezt be is mutassuk.

Kocsis Csaba Nagybányától Debrecenig című fotókiállítása január 20-tól tekinthető meg a Csapókerti Közösségi Házban. A tárlatról megnyitója, Tamus István beszélt. – Kocsis Csaba kiállításán Nagyvárad és Debrecen belvárosáról láthatunk majd képeket, melyek különlegessége, hogy nem pusztán fotók, hiszen a művész különböző számítástechnikai eszközökkel is a képekhez nyúlt, ami igazán attraktívvá tette alkotásait.

A Makoldi-vonal című kiállítás január 23-án 18 órakor nyílik meg, rendezője, Gyöngy Péter mutatta be a művész rajzait felvonultató tárlatot. – 75 éves lenne Makoldi Sándor, ezért a Belvárosi Galériában olyan kiállítással tisztelgünk a mester előtt, amit nem sokan ismernek: a grafika kerül fókuszba – tájékoztatott Gyöngy Péter.

Január 20-án 14 órától a Debreceni Nyugdíjas Klub tart megemlékezést a Belvárosi Közösségi Házban, Ondódon Bárdos Ildikó népdalénekes előadását január 21-én 14 órától hallhatjuk a közösségi házban, míg a Józsai Közösségi Házban Ezerarcú kultúra címmel Móré Mihály-emlékkiállítás nyílik a Hajdúsági Népzenei Együttes közreműködésével.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában