Könyvbemutató

2020.01.28. 21:43

Verses délután a Kincsesházban

Már a nyugdíjas évek termése a megjelent, ciklusokból álló verseskötet.

Zsúfolásig telt széksorok fogadták az elsőkötetes szerző, L. Papp Ilona könyvbemutatóját január 25-én a nádudvari Kincsesházban. A műsort Juhász Katalin, a városi könyvtár vezetője nyitotta, bemutatva röviden a szerzőt, aki nyugalmazott magyar-történelem szakos tanár, s nem mellesleg a helynek, a Kincsesház helytörténeti gyűjteménynek vezetője. Maczik Erika polgármester rokoni minőségben is köszöntötte a költőnőt, s felolvasta a kötetből kedvenc versét, amely arról a házról szól, amelyhez mindkettőjüknek kedves emlékei vannak, s jelenleg is ott áll, becsben a városvezető udvarán.

A Tengelice-dalok című kötetet szerkesztőként jegyző író, költő, kritikus dr. Lajtos Nóra örömét fejezte ki, hogy egykori tanára őt kérte fel a versek gondozására, könyvbe rendezésére. Majd szerző és szerkesztő felváltva olvasta fel az 57 költeményből kiválasztott mintegy tucatnyi legszebbet, s még egy-két újabb is akadt a figyelmes közönség nagy örömére.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában