programajánló

2020.01.16. 11:30

Buli van! – Tél közepén sem áll meg az élet

Nemsokára itt a hétvége, amikor kifújhatjuk magunkat az egész heti robotolás után, s talán van időnk egy kis szórakozásra is. Megannyi koncert és buli vár ránk nemcsak Debrecenben, de megyeszerte.

Fotó: Ádám János

Január 17., péntek

  • 19 óra: SixPack és Kódex-koncert, Rock Café (Hajdúszoboszló)
  • 20 óra: The Grenma, Roncsbár (Debrecen)
  • 20 óra: Kaukázus, Nagyerdei Víztorony (Debrecen)

  • 2004-ben Tatabányáról indult el a zenekar, amelynek filozófiája, szövegvilága, a könnyűzenéhez való viszonya és persze a koncertjeik minősége szép lassan maga köré vonzotta a közönséget. A Kaukázusnak izgalmas dalai vannak, generációs hang ez, mely időközben slágeressé érett. A KpOp című lemez amely 2018 októberében jelent meg, mindenféle dolgokról nem, viszont a nagy időmúlásról, kellemesebbé tetsző emlékekről, érzelmi hajlékonyságról, nem várt világi bulvárosodásról, az utolsó űrhajó kilövéséről és természetesen rólunk szól. A frontember új tagokat kért fel ezen remélhetőleg izgalmas közeljövőre. Minden dalhoz speckó szövegvideók tartoznak, segítenek rávilágítani arra, hogy a látszólagos összefüggéstelen dolgok milyen meglepően kötődnek, gyakorolnak hatást egymásra és ránk a főszereplő emberekre. A Szalai Éva, a Tartós béke és a Teszkó a zenekar első szakaszában született nagyszerű, erős dalok, melyek (a szakma és a közönség szerint is ) méltó folytatása a Honvéd, a Lila és a Kalifornia, melyek már a KpOp albumon hallhatóak.

    A nyári fesztiválszezon sok telt házas sátrat és zsúfolásig megtelt nézőteret is hozott az alterpop okos, odafigyelős szövegeket éneklő és tánczenét játszó zenekarnak. Az idő gyorsul, szerencsére az alkotói kedv és képesség is megvan, a formáció idén novemberben újabb nagylemezzel kedveskedik az egyre gyarapodó közönségének. A Kaukázusban az a jó, hogy egyszerre tud meggyőző lenni a szubkultúrának, de ugyanakkor a városi és lakossági rendezvényeken is működnek a dalok. A frontember a zenekarral együtt képes generációkat átívelő kapcsolatteremtésre. A debreceni koncert vendége a Privát Affér zenekar lesz.

  • 20 óra: BanZaj #46 – Hínár / Toxic Serosity / Daruk, Cafe Conca Doro 2.0 (Debrecen)

  • A 2020-as év első BanZaj eseménye egy speciális alkalom, ahol három miskolci bázisú formáció csap minket arcul, valamint hódítja el következmények nélkül életterünket. Az estet a városunkat egyszer már meglátogató Daruk formáció nyitja, akik az improvizatív zenéjükkel érdekes nyitányt tartogatnak számunkra. Őket követi a tombolva agyat mosó Toxic Serosity, akiket először, ám nagyobb örömmel köszönthetünk Debrecenben. A táncmulatságot a fricskázóan színpompás Hínár zárja, akik már rutinos BanZaj fellépőnek számítanak.

  • 21 óra: VAN-koncert, Incognito Club (Debrecen)

  • Zenei műsoruk gerincét saját dalok képezik, melyek egy része instrumentális, másik része pedig szöveges szerzemény. Az együttes stílusa a világzenéhez, fúziós zenéhez áll a legközelebb. A zenekar hangzásvilágát a progresszív rockzenében használt ritmus és dinamikus megszólalás, valamint a népzenére emlékeztető dallamvilág pszichedelizmusba hajló megszólalása adja. Ezt a hangzást a tagok egyénisége és a rockzenében használt elektromos gitár-dob-basszusgitár mellett, a többnyire középkorban kialakult népi hangszerek adják.

    Január 18., szombat

  • 20 óra: Pataky Attila + Pataky Művek, Rock Café (Hajdúszoboszló)
  • 20 óra: Ocho Macho / Vendég: Bad Habit, Roncsbár (Debrecen)

  • A MOST albumturné debreceni állomása!

  • 20 óra: Rózsaszín Pittbull, Kaptár Klub

  • A koncerten a zenekar 25 éves jubileumiát ünnepli. Vendég a 10. születésnapját ünneplő Black Jack zenekar.

  • 20 óra: Hangácsi Márton: <30 Lemezbemutató, Incognito Club (Debrecen)

  • Énekes-dalszerző. Szólóban játszik, a koncertek viszont túlmutatnak a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon. A dalok modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben (elektromos gitár, loop pedál, sample pad) kerülnek színpadra. Marci első nagylemeze 2017 májusában jelent meg, My True Fairy Tale címmel. A második nagylemeze <30 címmel tavaly október 10-én jelent meg. Ez a lemez egy rövidebb időszakot ölel fel, mint a korábbi My True Fairy Tale dalai, zeneileg mégis változatosabb.

    Borítókép: Az Ocho Macho zenekar szombaton lép színpadra a Roncsbárban

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában