karácsony

2019.12.24. 13:51

Ünnepekre hangolódtak Komádiban is

Tizedjére építették fel a közösségi ház dolgozói a 8 méter átmérőjű adventi koszorút a főtéren.

Fotó: Rozsik Rita

Már hagyománnyá vált, és hozzátartozik Komádi ünnepváró hangulatához az óriási koszorú, melyet örömmel építenek saját kezűleg az intézmény munkatársai: Hagymási László, Szabó Imre, Kóti József és Diószegi Gábor. A koszorú közepére egy gyönyörű fenyőfát állítottak, a karácsonyfa mellett két, szánt húzó rénszarvas is feltűnik.

Balogh Sándor református lelkipásztor meggyújtja az első gyertyát | Fotó: Rozsik Rita

A koszorú alapjai szalmabálák, melyeket fenyőágakkal takartak be, ezt díszítették szalagokkal, őszi termésekkel. A gyertyákat égőkkel szimbolizálták, ezeket az adventi vasárnapokon ünnepélyesen „meggyújtott” Balogh Sándor református lelkipásztor, Héder Zoltán alpolgármester, Dénes Zoltán katolikus plébános és Tóth Ferenc polgármester. A helyszínen igét hirdetett Balogh Sándor és Dénes Zoltán. Ellátogatott a Mikulás, valamint felléptek a település kulturális csoportjai, s tánccal, énekkel, versekkel színesítették a délutánokat.

A műsoros programokon az adventi vásár mellett forralt bor, meleg tea és sült tök várta a térre érkezőket. Emellett pedig megtekinthették a Körös-Körül Néptáncegyüttes által felépített jászolt. A negyedik gyertyagyújtás után a táncegyüttes különleges karácsonyi műsorát tekinthették meg a nézők a mozi épületében.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában