hajdúnánás napja

2019.12.12. 21:25

Megerősítették „testvéreikkel” a kapcsolatot

Ünnepi programokkal várták december 12-én, a város napja alkalmából Hajdúnánás lakóit és az ünnepségre érkező vendégeit.

Fotó: Fekete Andrea

A megemlékezések elején a „Fotózz hajdút!” és a „Hajdúnánás 2019” fotópályázatok nyerteseit jutalmazták. A Bocskai-szobornál folytatódtak az események, ahol a város szervezetei, intézményei koszorúztak Przemysław Korcz, Ustroń város polgármesterének ünnepi köszöntőjét követően.

Ezek után az ünnepi képviselő-testületi ülésen Szólláth Tibor köszöntötte a vendégeket, valamint a testvérvárosok delegációit. Felidézte a kapcsolatok létrejöttének kezdeteit, majd aláírásaikkal megerősítették a jelen lévő polgármesterekkel a folytatást erősítő jövőbeli kapcsolatokat.

Fotó: Fekete Andrea

Az est további részében a kitüntető elismerések és oklevelek átadása következett. Polgármesteri elismerő oklevélben részesültek: Tóth Ferencné, Pálmainé Magoss Judit, Molnár Flóra, Lustig Imre, a Hajdúnánási Helyi Sajátosságok szalmacsoportja, Papp Mátyás és Kondora József. Polgármesteri közösségi díjat kapott Tóth Dávid rendőr hadnagy, Hadadi László mentőápoló, Horváth Ádám tűzoltó főtörzsőrmester, Tóth Pál Péter polgárőr.

Makláry Lajos pedagógiai és közművelődési kitüntetést kapott Fülöp Valéria pedagógus, Somorjai László testnevelési és sportdíjat Labanc Mihály testnevelő tanár, Maghy Zoltán művészeti díjat Marth P. Ildikó művelődésszervező, a NaNá Színház rendezője. Hajdúnánás Város Ifjú Reménysége díjat Máró Anna kajak-kenu versenyző vehetett át. Hajdúnánás Városért kitüntető díjban részesült Szabóné Marth Éva, a hajdúnánási Református Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, valamint Oláh Sándor. A város díszpolgárává választották Mónus Józsefet, aki egy kisfilmmel köszönte meg városának a rangos elismerést.

Az est Ustroń testvérváros néptánc- és énekműsorával, majd a „Város Asztalával” zárult.

FA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában