war of the ring

2019.12.30. 14:35

Kedvenc társasjátékaink I.

A Hexa Kör egy debreceni csoport, melynek célja, hogy összefogja a városban élő gamer típusú társasjátékok kedvelőit, emellett játékalkalmakat biztosítson nekik az Ifjúsági Házban.

Fotó: Hexa Kör

 

Mai ajánlónkban a War Of The Ring kerül terítékre. A játék központi témáját J.R.R. Tolkien – A Gyűrűk Ura klasszikus fantasy regénye adja. Ismert a történet, ahol két bátor hobbit hosszú útra indul, hogy elpusztítsák a Hatalom Gyűrűjét, mielőtt az a végső pusztulásba taszítaná a világot, Középföldét. Kalandjuk során mágusok, emberek, törpök, tündék segítik útjukat, ők a Gyűrű Szövetsége, akik felveszik a harcot Sauron katonáival szemben.

Ne vegyük félvállról

Fotó: Hexa Kör

A War of the Ring 2-4 játékos számára biztosít szórakozási lehetőséget, akiknek tetszés szerint kell megosztaniuk csapataik irányítását. Fontos, hogy nem egy könnyed, gyorsan lezavarható partyról van szó, a résztvevők számától függően akár 2 és fél – 3 óra is lehet a játékidő. A klasszikus és szintén közkedvelt Rizikóval ellentétben a War Of The Ring azonban nem csupán kockadobásaink eredményétől és csapataink számától függ. Minden esetben a Szabad Népek csapnak össze az Árnyak seregeivel, mialatt a szövetség igyekszik észrevétlenül besurranni Mordor területére. A harcoló felek számára így csapatonként több módon is elérhető a végső győzelem: katonai siker, ahol az elfoglalt területek száma dönt, illetve a szövetség sikere vagy bukása az Egy Gyűrű elpusztításában.

A tematika ereje

Fotó: Hexa Kör

A játék szép és igényes kivitelezés eredménye: számos figura, kocka, illetve illusztrált jelző és kártya teszi még átélhetőbbé a Gyűrűk Ura történetét. Tökéletesen követi a regény bizonyos mozzanatait, a dinamizmus fenntartása, illetve a monotonitás elkerülése végett azonban különböző alternatívákat kínál fel a játékosoknak. Ezek közé tartozik például a gonosz erők győzelmének lehetősége, egyes alapkarakterek váratlan halála, illetve a hobbitok romlásba taszítása. Igaz, hogy mechanika és sokszínűség tekintetében nem a War Of The Ring vinné el a legkreatívabb játék díját, azonban hangulatával, amit az alapvető tematika biztosít, kevés társasjáték tudja igazán felvenni a versenyt. A Gyűrűk Ura fanatikusai számára kötelező darab.

A War Of The Ring kipróbálható a Hexa Kör rendezvényein a Rocksuliban (Ifjúsági Ház).

Birtók Benjámin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában