diákok is színpadra lépnek

2019.09.27. 10:06

Garantált sikerrel indít a Csokonai Színház

A zenés darab a súlyos tragédiát átfordítja közös, felemelő élménnyé – vallja a rendező.

Fotó: Matey István

Igazi sikerdarabbal indítja az évadot a Csokonai Színház, péntek este mutatják be ugyanis A Pál utcai fiúk című zenés játékot, mely a közismert Molnár Ferenc-regény zenés színpadi adaptációja Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián szerzőhármasának tollából. Arra a kérdésre, hogy miben rejlik A Pál utcai fiúk sikerének titka, Keszég László rendező szerint kézenfekvő a magyarázat. – Grecsó Krisztián remek szövegkönyvet írt, az átiratban egyáltalán nem érződnek a szükségszerű ugrások, kihagyások. A dalszövegek, maguk a zenés betétek remekül illeszkednek a prózai szövetbe, a dalok mind-mind hozzáadnak valamit az élményhez. A zene pedig olyan popzene, ami magával ragadja a közönséget – fogalmazott.

A debreceni előadást hosszadalmas casting előzte meg, ami a nyár elején kezdődött. A hangi adottságok mellett a színpadi jelenlétre figyeltek a válogatók. A Nemecseket játszó Bodnár Erik, az Ady-gimnázium diákja elmondta, hogy ez lesz az első nagyszínpadi szereplése. A nagy túljelentkezés mellett óriási öröm volt számára, hogy szerepelhet a darabban.

Szőke Olivér, aki a bemutatón Áts Ferit alakítja, a Gór Nagy Mária Színitanodában végzett, és a szerep kedvéért költözött hónapokra Debrecenbe. Olivér megszerette a várost, és bár nagyon hiányoznak neki az otthoniak, úgy érzi, mindenképp megérte, mert igazán értékeset hoztak létre a társulattal.

HBN

Borítókép: A Pál utcai fiúk zenés adaptációjában az Ady-gimnázium drámatagozatos tanulói is bizonyságot tesznek színészi tehetségükről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában