cukiság

2019.09.16. 16:02

A vörös pandákat ünneplik a debreceni állatkertben

Szakvezetéssel egybekötött látványetetést is szerveznek az érdeklődőknek.

Fotó: Matey István

Idén szeptember 21-én, szombaton tartják a vörös pandák nemzetközi világnapját. Az esemény – melyet minden év szeptemberének harmadik szombatján rendeznek meg – célja, hogy felhívja a figyelmet e veszélyeztetett ázsiai fajra, valamint védelmének fontosságára. A himalájai mérsékelt övi erdőkben őshonos vörös panda – más elnevezésein kispanda, vagy vörös macskamedve – életterének drasztikus zsugorodása, valamint az illegális állatkereskedelem miatt „veszélyeztetett” besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A debreceni állatkertbe látogatók szeptember 21-én kifejezetten a vörös macskamedvékről szóló szakvezetéssel egybekötött látványetetésen vehetnek részt 11 órától – olvasható az intézmény közleményében. Az érdeklődők megismerkedhetnek a kispandák kedvenc eledelével, a különböző bambuszfajokkal, a gyermekek 13 órától 15 óráig tematikus foglalkozáson fedezhetik fel e kivételes állatok világát. Azok a gyerekek, akik macskamedve-arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkeznek az állatkertbe, 50 százalék kedvezményt kapnak a jegyárból. A belépőkből az állatkert kispanda-tenyészprogramját – egy hím kispanda érkezését – támogathatják az érdeklődők.

A programokon ingyenes a részvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában