Debrecen kenyere

2019.08.15. 19:38

Mézben áztatott mustármagtól különleges

Debrecen kenyerének elkészítéséhez a világhírű Királybúzából készült lisztet használják fel.

Fotó: Matey István

– Sokat utazott ez a kovász, amit magammal hoztam és nagyon öreg is; 102 éve kezdődött el az ő kis élete, azóta tartják életben. Elhoztam magammal Budapestre, egy éve már én nevelgetem, és most itt kötött ki végül. Debrecen kenyerévé fog válni, és innentől debreceni kovász lesz. És amitől igazán debrecenivé tesszük ezt a kenyeret, az a csodálatos debreceni pároshoz is passzoló méz és mustármag, amiket bele fogunk dagasztani – mondta Szabadfi Szabolcs, az ország pékje és a kovász mestere csütörtökön, Nagyboldogasszony napján, a város főterén. Papp László polgármester hangsúlyozta, komoly tradíciói vannak a debreceni gasztronómiának, s ehhez évről évre a virágkarnevál alkalmával valami pluszt mindig hozzá tudnak tenni.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában