360 fokos videó

2019.08.03. 19:00

Hatalmas tánckarral készülnek az idei virágkarneválra

A Valcer Táncstúdió táncosait kíséri majd a Debrecen Big Band.

Fotó: Molnár Péter

Gőzerővel készül a Debrecen Big Band az augusztusi koncertjeire., hiszen augusztus 3-án (azaz ma) a Nyírbátori Fúvószenei Találkozón lépnek fel, ahol „Karneváli swing” címmel adnak műsort Gájer Bálinttal, augusztus 14-én pedig a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Bon Bonnal kiegészülve nyitják meg a karneváli hetet. A debreceni születésű Szolnoki Péterrel már évek óta dolgozik a zenekar, azonban a mostani program eddig még nem volt hallható.

Daróczi László | Fotó: Nagy Dóra

– Ahogy majd a szabadtéri színpadon megszólal a koncert, ilyen még nem volt, hiszen Szolnoki Péter a társával, Török Tamással együtt csatlakozik hozzánk. Az első részben big band számok lesznek hallhatók, a virágkarneválhoz kapcsolódóan latinos ritmusokat idézünk meg, ehhez csatlakozik majd a Valcer Táncstúdió is. A koncert második felében Bon Bon­os számokat játszunk szvinges átiratokban – tudtuk meg Daróczi Lászlótól, a zenekar vezetőjétől.

150 táncossal

Debrecen Big Band néven 2010 óta működik a zenekar, tagjai között főként debreceni és debreceni kötődésű, valamint püspökladányi, szerencsi, kisújszállási és erdélyi zenészek is találhatók. A csapat évek óta szerepel a virágkarneválon, ezúttal is felvonulnak majd a cívisváros nagyszabású, augusztus 20-ai rendezvényén.

– Negyven évvel ezelőtt vonultam először a virágkarneválon, még annak idején Fejes Marci bácsival együtt, a Püspökladányi Fúvószenekar színeiben, utána még néhány alkalommal volt szerencsém többfajta formációval is szerepelni – idézte fel a zenekar vezetője.

Szorgalmasan gyakorolnak | Fotó: Nagy Dóra

Ebben az évben a Valcer Táncstúdió táncosait kíséri a Debrecen Big Band, ez a felállás sem ismeretlen számukra.

– Kicsit nosztalgiázunk is, mert a Valcerrel már korábban is voltunk együtt. Ezen a virágkarneválon azt fogjuk előadni, ami mi vagyunk. Big band zenét játszunk majd, klasszikus előadással, szvinges ritmusokkal készülünk, ebben segítségünkre lesz Majsai Gábor, a szving nagykövete is – beszélt a karneváli műsorról Daróczi László.

Húsz tagot számlál a zenekar, a karneválon azonban barátaik is hangszert ragadnak, így 35 főre egészülnek ki, amire szükség is van, hiszen olyan hangerőn kell zenélni, mely a Valcer Táncstúdió 150 táncosát „átjátssza”.

– Fizikailag megterhelő a vonulás, de nagy élmény számunkra ekkora közönség előtt fellépni.

„Az ember ilyenkor elfelejt minden fizikai fáradtságot, az élmény s a felénk áradó szeretet mindenért kárpótol bennünket.”

Tavaly, amikor befejeztük az előző virágkarnevált, a srácok már mondták, hogy jövőre is jövünk. Szóval ilyen ez a rendezvény, az embernek van egy olyan érzése, hogy ide jönni kell megint…

Kiss Dóra

Borítókép: Kísérőzenekarként egy korábbi karneválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában