Debreceni Bor- és Jazznapok

2019.07.29. 08:31

Fénysebességgel suhan a nyár, nyakunkon a bor és jazz ünnepe

A gasztronómia és a zene találkozása festői környezetben, három érzékszervünket gyönyörködtetve, mintegy négy napon át.

Fotó: Matey István

Négy évvel ezelőtt Kelet-Magyarország legnagyobb rendezvényszervezője összevonta a cívisvárosi nyár két legizgalmasabb szabadtéri rendezvényét. A legrégebbi folyamatosan működő hazai jazzfesztivál, a Debreceni Jazznapok és a Debreceni Borkarnevál tökéletes egységgé forrott össze, és a hazai gasztrokulturális programkínálat élvonalát képviseli. Azóta minden évben élvezhetjük ennek a szerencsés házasításnak a gyümölcsét, amelynek a Békás-tó szolgáltat idilli helyszínt.

Idén nyolcvan hazai borászat kínálata biztosítja a bőség zavarát, és kétszáz jazzmuzsikus repertoárját hallgathatjuk mintegy negyven koncerten. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. honlapja szerint csütörtöktől öt programhelyszínnel várják a látogatókat, és természetesen az eseményt színesítő kézműves vásár sem marad el.

Aki kimerült a borválogatásban és a jó zene „mellékhatásaként” jelentkező lábrázásban, annak pihentető programot nyújt a Jazzmozi. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad vetítővásznán idén olyan filmekkel találkozhatunk, mint a Gran Torino, vagy a Malcolm X.

A részletes program megtalálható a fesztivál hivatalos oldalán.

A rendezvény csütörtökön 16 órától éjfélig, pénteken és szombaton 16-tól éjszaka fél 3-ig, vasárnap 16-től 22 óráig várja a látogatókat, jegyek elővételben már kaphatók.

Kedvcsinálásképpen a kedves olvasó figyelmébe ajánljuk az alábbi videót, amely a 2018-as Debreceni Bor- és Jazznapok hangulatából ad némi ízelítőt:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában