helyi kultúra

2019.06.10. 19:45

Harangozhat immár a református közösség

Az Árpád-korban is templom állt Domboson, újra szól a harang.

Fotó: Kiss Annamarie

Fontos mérföldkőhöz érkezett pünkösdhétfő délutánján a dombosi református gyülekezet apró, ám igen tevékeny közösségének élete. A 6 éve felújított, volt általános iskola az elmúlt esztendőkben istentiszteleti helyiségként működött, ám harangszóval eddig nem tudták imára hívni a település lakóit.

 

Az udvaron megtartott ünnepségen a dr. Fekete Károly református püspök által megszentelt harangot egy műgyűjtő adományozta a közösségnek évekkel ezelőtt. Harangláb még nem készült hozzá, ezt a Debrecen Határok Nélkül Közalapítvány elnöke, Becsky Tibor tette lehetővé szakemberek és önkéntesek összefogásával. A harangszentelésen Dánielfy Zsolt színművész tolmácsolta Wass Albert Intelem című versét, az énekeket és imádságot követően Fekete Károly tartott ünnepi istentiszteletet.

Összeterelni a nyájat

– Pünkösd a jelek és az áttörés ünnepe, így a dombosi gyülekezet nem is kaphatott volna fontosabb ajándékot, mint ezt a kis harangot, mely jel arra: újra össze kell terelni a nyájat, áttörve a történelem sok évszázados csendjét, amikor a török pusztítás után máig nem volt harangszó – fogalmazott.

A délutánt Becsky István önkormányzati képviselő köszöntője, majd a Csapókerti Énekkar és a dombosi gyerekek műsora zárta.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában