környezetbarát bormustra

2019.05.23. 14:35

Minőségi borok és színes programok hétvégéje

Három napos borünneppel várják a látogatókat a Déri téren.

Fotó: HBN

A nagy sikerre való tekintettel, a tavalyi első alkalom után, idén május 30. és június 1. között ismét megrendezik a Belvárosi Borünnepet. 2018-ban mintegy 3500 látogatót vonzott a rendezvény.

A nyárindító eseménynek szánt programon idén, csaknem 150 fajta borral érkezik 43 borászat, akik közül 17 személyesen is részt vesz. A Debreceni Bor- és Jazznapok hasonlóan a Belvárosi Borünnepen is fellépőkkel szórakoztatják a Déri térre látogatókat. – A turisztikai főszezon nagyrészt a Nagyerdőre koncentrálódik, éppen ezért úgy gondoltam jó lenne, ha ezzel a rendezvénnyel a belvárost erősítenénk – mutatott rá Sipos Bence, miért a Déri térre esett a választása. A borünnep szervezője úgy gondolta, a borhoz nagyon jól passzol a jazz és a swing zenei stílus, ezért ezen a vonalon mozgó, ugyanakkor modernebb, fiatalosabb előadókat kért fel a nagyérdemű szórakoztatására. – Az ismertebb előadók mellett, fontos volt számomra, hogy helyi együttesek is lehetőséget kapjanak, éppen ezért minden nap fellép egy debreceni zenekar is – fogalmazott Sipos Bence. Koncertet ad többek között Tóth Vera Quartet, Gájer Bálint, Peet Project és Micheller Myrtill. A szervező számára kifejezetten fontos, hogy széles társadalmi rétegnek, különböző korosztálynak olyan programot tudjon nyújtani, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót.

Sipos Bence hangsúlyozta: környezetbarát rendezvényt szervezünk, ahol törekszünk arra, hogy semmilyen műanyagot ne használjanak a kiállítók, helyette üvegpoharak és papírtányérok lesznek.

Erősítik a kínálatot

Elengedhetetlen, hogy a város ilyen és ehhez hasonló események mögé álljon – jelentette ki Széles Diána. Az alpolgármester kiemelte továbbá, hogy a rendezvény csütörtökön kezdődik, mely turisztikai szempontból sem elhanyagolható, hiszen ezáltal meghosszabbítható a hétvége, így sokszor nem csak annyi időre érkeznek a látogató, mint az adott esemény tart. – Úgy gondolom, hogy Debrecen turisztikai kínálatát erősítjük ezzel a rendezvénnyel is – fűzte hozzá.

PÁTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában