királyi lovas show

2019.05.09. 19:53

Meghódították Windsort a hortobágyi csikósok

Öt csikós és egy pusztaötös mutatja be a magyar hagyományokat Angliában.

Fotó: HBN

A Royal Windsor Horse Show május 9-től 11-ig tart Nagy-Britanniában; a világhírű rendezvény az Egyesült Királyság legnagyobb szabadtéri, rendkívül látványos lovas show-ja. A Mátai Ménes meghívott magyar csikósai már napokkal ezelőtt kiutaztak kísérőikkel együtt a királyi városba.

A szervezők tavaly a Hortobágyra látogattak, s bepillantást nyerhettek a pusztai csikósok mindennapjaiba, és természetesen a hagyományos bemutatót is megcsodálták. Ennek köszönhetően hívták meg a Mátai Ménes csikósait a nagyszabású találkozóra.

Híres csikós

A brit napilap, a The Times szerdai hasábjain a nap képeként Garai Lajos csikóst láthattuk lovával; sőt olyan neves újságok, mint a The Guardian, a The Daily Telegraph és a legnagyobb angol lovas szaklap, a Horse & Hound is beszámolt a csikósok produkciójáról. Nem utolsósorban pedig csütörtök reggel a BBC reggeli műsorában élőben jelentkeznek a Mátai Ménes lovasai. A háromnapos show idén Viktória királynő születésnapjának 200. évfordulóját ünnepli. A hortobágyi csoport mellett olyan fellépők lesznek, mint például a Dubaji Lovasrendőrség, ők 40 lóval érkeztek a helyszínre, de Azerbajdzsánból is lesznek fellépők. Minden egyes nap több mint 4000 lovat láthatnak az érdeklődők impozáns környezetben, II. Erzsébet királynő magánvirágkertjében, a windsori kastélyi virágkertben, mely az év többi részében zárva áll a nagyközönség előtt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában