Mozgósítás

2024.06.08. 13:52

Több ezer embert keresnek fel Berettyóújfaluban is – fotókkal, videóval

A kormánypártok ötvenezer aktivistája egymillió embert fog személyesen felkeresni a mai nap folyamán. Az Egymillió Találkozás Napján a kormánypártok politikusai és aktivistái személyesen fogják buzdítani az embereket a választásra. Megnéztük, Berettyóújfaluban hogy zajlik a mozgósítás.

Kiss Dóra

Csarkó Imre szórólapot adott át az egyik berettyóújfalui lakosnak

Forrás: Tóth Imre

A szokásos szombat délelőtti nyüzsgés képe fogadott minket Berettyóújfaluban a választások előtti napon. Csarkó Imre önkormányzati képviselőhöz/képviselőjelölthöz tartottunk, hiszen az Egymillió Találkozás Napján az újfalui aktivisták is igyekeznek minél több választópolgárral találkozni. A Szillér utcában találkoztunk vele, szórólapokkal a kezében várt minket. 

választás, egymillió találkozás napja, berettyóújfalu
Csarkó Imre is útnak indult a választás előtti napon 
Forrás: Tóth Imre

Az egyik közeli házhoz be is csengettünk, ahol egy házaspár barátias üdvözlettel fogadta a képviselőt. Néhány mondat elég volt, győzködésre pedig semmi szükség nem volt, az ott lakók pontosan tudták, hogy mi a június 9-i választások tétje; a helyi testület összetételén túl az EP-lista fontosságát sem kellett neki hangsúlyozni, tudják, hogy a béke a tét.

Több ezer embert keresnek fel még a választás előtt

Nyolc körzet van a városban, alapvetően egy körzetben 800-900 ház van, minden körzetben igyekszünk legalább a háztartások felébe eljutni. Több tucat embert mozgósítunk, így több ezer embert érünk el ma is, ahogy azt az elmúlt napokban is tettük

 – tudatta Csarkó Imre mikor arról kérdeztük, Berettyóújfaluban hogy zajlik az Egymillió Találkozás Napja. Azt is megosztotta, pozitív volt a fogadtatás eddig is, szeretettel fogadják őket a lakosok, rengeteg biztatást kapnak, s szinte mindenhol arról biztosították őket, hogy elmennek holnap szavazni. 

Egyértelmű az üzenet, amit közvetíteni szeretnénk. Az idősek különösen átérzik a háborús hangulatot, koruknál fogva sokan akkor születtek, mikor a második világháború dúlt, vagy éppen vége lett. Sokan gyerekként megtapasztalták, milyen következményei vannak egy háborúnak, s egyértelműen nem szeretnék ezt újra átélni

– vallja a jelölt, akit mi bár nem kísértünk tovább, de akadt még jó néhány háztartás, amit a kampány hajrájában felkeresett.

A mozgósítás az egész országban nagy elánnal zajlik, s Hajdú-Bihart is nyakukba vették a Fidesz-KDNP aktivistái, többek között Hajdúszoboszlón és Hajdúnánáson kísértük el a helyieket, ezekről itt olvashatnak: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában