:o

2024.06.07. 11:27

Látványos drónvideó: ennyire sokat számítanak a LED-izzók Debrecenben

Haon.hu

Eddig több mint 3800 közvilágítási lámpát cseréltek energiatakarékos, szabályozható LED-lámpákra Debrecenben, ennek eredményét látványos drónvideóban mutatta meg Facebookján Papp László.

drónvideó debrecen közvilágítás
Drónvideón járhatjuk be a kivilágított Debrecent
Forrás: Facebook / Papp László

Debrecen polgármestere kiemelte, a fejlesztést a fenntartható, környezettudatos átállás részeként végezték el. A nagyjából másfél perces éjszakai felvételen rengeteg helyszín feltűnik, láthatjuk többek között fényárban úszni az Árpád teret, a Rákóczi utcát, a Méliusz teret és az Egyetem téri körforgalmat is.

A drónvideót itt lehet megnézni:

A LED-izzók más dimenziót képviselnek, erről egy tavaly augusztusi sajtótájékoztatón beszélt Papp László. – A nátriumos, magas áramigényű közvilágítási lámpatesteket cseréljük le okos LED-lámpákra, amelyek vezérelhetőek és szabályozhatóak, és egészen más minőséget képviselnek a közvilágítás területén. Nem utolsósorban pedig sokkal olcsóbb az üzemetetésük – mondta akkor a polgármester az izzók előnyeiről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában