Oktatás

2024.06.13. 15:06

Őket díjazta a Debreceni Tankerületi Központ – fotókkal

Az országos tanulmányi versenyeken előkelő helyezéseket elérő diákokat ünnepelték csütörtökön Debrecenben. A Debreceni Tankerületi Központ idén is elismerte a legkiválóbb középiskolásait és azok felkészítő pedagógusait.

A Debreceni Tankerületi Központ diákjai vehették át elismeréseiket június 13-án, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében. A Kiválóság-díjakkal azokat a középiskolás diákokat jutalmazták, akik az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen I-X. vagy művészeti szakgimnáziumok részére meghirdetett Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen I-III. helyezést értek el. A tanulmányi elismerés nemcsak a versenyen szerzett helyezés elérését ismeri el, hanem a kitartást és a szorgalmas tanulás által megtérülő tudást is. 

Debreceni Tankerületi Központ, debreceni oktatás, Papp László
A Debreceni Tankerületi Központ elismeréseit vehette át át 52 diák és 37 mentorpedagógus
Forrás: Molnár Péter

– Ez a nap különleges, az ünnepről szól, benneteket, a Debreceni Tankerületi Központ kiválóságait, büszkeségeit ünnepeljük – köszöntötte a jelenlévőket Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója. Mint folytatta, a mai nap azoké, akik megmutatták, a város és a régió legjobbjai közül is kiemelkednek, az ország legjobbjai közé tartoznak. 

Türk László beszédében méltatta a diákok mellett, mögött álló felkészítő pedagógusokat is – akik szintén egy-egy elismerő oklevelet vehettek át az ünnepség végén –, mint fogalmazott: a tanárok hite és kitartása a diákok munkájával egy olyan egyenlet, amelynek eredménye a siker. – Debrecen az az iskolaváros, ahol az intézményeink szakmai munkája vetekszik a külföldiekével. Ahol a tanuló végigjárhatja az oktatási útvonalat az általános iskola padjaitól a középiskoláig. Ott átlépi a küszöböt a nagybetűs életbe, majd bekopogtathat a tudományok felnőtt kapuján az egyetemre. Ez Debrecen, ahol az oktatás van a tanulókért – emelte ki. 

Debreceni Tankerületi Központ, debreceni oktatás, Papp László
Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója
Forrás: Molnár Péter

Átlagon felüli diákjai vannak a Debreceni Tankerületi Központnak

– Ma azokat ünnepeljük, akik átlagon felüli kíváncsisággal, szorgalommal, állhatatossággal és tudásszomjjal bírnak. Akik tudják, hogy a tudás a legnagyobb hatalom, a boldoguláshoz való legfontosabb eszköz, amit örökké csiszolni kell, de amit aztán senki a világon el nem vehet tőlük – fogalmazott beszédében Papp László, Debrecen polgármestere. Köszönetet mondott a pedagógusoknak, akiknek elévülhetetlen érdemük van abban, hogy kinyitják a lehetőségek útját a jövő generációnak, akik megmutatják azt, hogy a tanulás sosem érhet véget, de a tudás megszerzésével a lehetőségek is végtelenek.

Papp László, Debrecen polgármestere
Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Molnár Péter

– Az, hogy ennyi kiválósága van a város oktatási intézményeinek, azt igazolja, hogy Debrecenben az oktatás valóban a helyén van, valóban stratégiai ágazat. Kitűnő szakemberek vigyázzák és gondoskodnak arról, hogy a tehetségek számára megfelelő pályát tudjanak adni – emelte ki a polgármester. Hozzátette, a város azzal igyekszik a sikereket meghálálni, hogy segít olyan körülményeket teremteni, melyek lehetővé teszik, hogy újra és újra beérjen a munka gyümölcse, a szorgalmasan tanulókat, a kiváló tehetségeket majd az iskolai tanulmányaik befejezése után olyan munkalehetőségek várják, amelyek Debrecenhez méltó és megilleti őket. – Debrecent ma az ország egyik legsikeresebb városaként tartják számon. Azon dolgozunk, hogy azok, akik ma iskolapadokban ülnek, maradjanak velünk. Váltsák valóra álmaikat ebben a városban, és segítsenek nekünk fejlődni, építkezni az élet minden területén – hangsúlyozta. 

A debreceni oktatás dicső múltja felelősség és feladat a jövőre nézve

Pósán László országgyűlési képviselő, a Debreceni Egyetem oktatója beszédében elmondta, Debrecen rendkívüli eredményeket ért el a múltban is az oktatás területén, amely kihívásokat és újabb feladatokat is teremt a jövőre nézve. – A napokban láttak napvilágot azok a hírek, hogy a Debreceni Egyetem mekkorát lépett előre a nemzetközi rangsorokban. De ez nem csak azért van, mert az egyetemnek nagyon kiváló professzorai vannak. Nagyon jó teljesítő hallgatói is vannak, akik a felkészült, tehetséges középiskolás diákokként érkeztek a felsőoktatásba – mutatott rá a honatya.

Debreceni Tankerületi Központ, debreceni oktatás, Papp László
Pósán László országgyűlési képviselő
Forrás: Molnár Péter

Az ünnepség zárásaként a Debreceni Tankerületi Központ intézményeinek legjobb tanulói és felkészítő tanárai vehették át elismeréseiket. A természet- és társadalomtudományok, valamint a sport- és a művészet területén kiválóan teljesítő diákokat díjazott a fenntartó.

Fazekas Mihály Gimnázium:

  • Fazokán Marcell, Antal Gréta Szilvia, Szabó Lili, Kiss Borbála, Puskás Zsolt, Végh Levente, Chrobák Gergő, Barta Péter 

Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola:

  • Dávid Roland Mózes, Ladányi Réka, Kodály Zoltán Ifjúsági Fúvószenekar, Gulyás Botond Benedek, Köszörűs Sára, Marusák Orsolya Rebeka, Török Edmond, Sánta Marisa Susana, Kiss Viktória, Balog Aliz Boglár, Pál Zsófia, Nagy Alex, Vida Áron Attila, Szabari Levente, Jenei Jázmin, Figus Illés Dániel, Szemenyei Sámuel Barnabás Kovács Vladiszlava

Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium

  • Szalóki Boglárka Margit

Debreceni Ady Endre Gimnázium

  • Demeter Júliua

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium

  • Timkó Kata Kiara, Tamás Jázmin Lilla, Bartha Dóra Bernadett

Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum

  • Bugjó Richárd, Kállai Mátyás, Kelemen Zsófia, Vass Nóra, Inczédi Viktória, Inczédi Dorottya, Bodrogvári-Csikó Lilla, Erdélyi Zsuzsanna, Horváth Csaba, Lévai Emese MFG-ART TÁNCMŰHELY (Hársfalvi Tamara, Kiss Boglárka, Máthé Lili, Monoki Angelika, Nagy Orsolya, Rimóczi Jázmin Bianka, Oláh Alexandra, Serfőző Réka, Vágó Zsófia Balog Emília, Máthé Lili, Vass Petra) 

Tóth Árpád Gimnázium

  • Gólián Viktória

Felkészítő pedagógusok

  • Adorján László, Fazekas-Bálint Ágnes, Módos Andrea, Kocsis Erzsébet, Bodnárné Patai Judit Éva, Balázs Tivadar, Dr. Gaál István Ákosné, Lakatosné Tóth Ildikó, Laskay Edit, Dr. Barta Ildikó, Kovács János, Bódi Marianna, Versánszky Ildikó, Bogáti Bokor Orsolya, Dénesi Csaba, Madarassy Balázs, Kiss Péter Róbert, Sós Tibor, Baráti Nikolett, Bodóné Kiss Szabina, Faragó Dániel, Lajtos Lászlóné Elek Emese, Dr. Bagossi Edit Krisztina, Balduccio Salvatore, Gulyás Éva, Veres-Szabó Fruzsina, Törökné Vajda Judit, Puskás László Péter, Török Ármin Sándor, Donka Péter, Szabó Károly, Bacskóné Nagy Gabriella, Borbélyné Dr. Bacsó Viktória, Balláné Sárosi Ágnes

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában