Testületi ülés

2024.04.27. 07:42

Nádudvaron (köz)biztonságban és egyre jobb utakon

A Maczik Erika polgármester vezette grémium az összesen 13 napirendet tárgyalt. A rendvédelmi szervezetek beszámolóival indult a testületi ülés Nádudvaron.

Marján László

Tizenhárom témában döntöttek a városanyák, városatyák Nádudvaron

Forrás: Marján László

A rendőrök, a tűzoltók, a mezőőrök és a polgárőrök is számot adtak 2023. évi tevékenységeikről csütörtökön, április 25-én a városi önkormányzat képviselő-testületi ülésén. A rendőrségi beszámolóból kiderült: Nádudvar város területén a 2023. évben kiegyensúlyozott bűnügyi-közbiztonsági viszonyokat tudtak fenntartani, illetve, hogy a város bűnügyi, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetének fenntartásához, illetve javításához figyelembe vették az önkormányzat és a lakosság irányából érkező javaslatokat, elvárásokat. A Püspökladányi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság 2023. évi mentő tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolóból a városvezetők megtudhatták, hogy otthon jellegű létesítménynél három tűzesethez kellett kivonulniuk és hétszer volt szükség műszaki mentésre. Személyi sérüléssel járó eset egyszer fordult elő, de halálos kimenetelű tűzeset nem volt Nádudvaron tavaly.

Nádudvar, közbiztonság, testületi ülés
A rendőrök, a tűzoltók, a mezőőrök és a polgárőrök is számot adtak 2023. évi, Nádudvaron végzett tevékenységeikről
Forrás: Marján László

A mezőőrség statisztikája alapján tudható: a nádudvari határban tavaly stagnált a mezei lopások száma, a jó termésátlagok miatt a gazdák nem minden esetben tettek feljelentést, a nyomott terményárak miatt az orgazdák pedig nem vették meg minden esetben az eltulajdonított gabonát. A polgárőrök száma a városban jelenleg 35 fő, akik sokrétű feladatot látnak el közhasznú egyesületi formában, úgy, hogy szabadidejüket feláldozva végzik munkájukat lelkiismeretesen, minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül a nádudvari lakosok biztonsága érdekében, a város szolgálatában.

A közbiztonság témakörénél maradva még hozzátehetjük, hogy a nádudvari önkormányzat csatlakozik a Hajdúszoboszlói Kábítószerügyi Egyeztető Fórumhoz, amely helyi szinten összehangolja a közösség és az együttműködés, a megelőzés és gyógyítás, a rehabilitáció és a kínálatcsökkentés szervezeteinek és intézményeinek munkáját.

Nádudvaron folyamatosan zajlanak a fejlesztések

Az önkormányzat 2019-2024. évek közötti gazdasági (ciklus)programjának magvalósításáról készült beszámolóból kiolvasható: 

Nádudvaron folyamatosan zajlanak fejlesztések a jobb infrastruktúra érdekében. Az önkormányzat jelentős erőforrásokat fordít az utcák aszfaltozására, intézményi fejlesztésekre és az önkormányzati vagyon gyarapítására, amely alapja a további fejlesztéseknek. mindezek célja: biztonságosabb és kényelmesebb környezetet biztosítson a lakosok számára. Komoly előrelépésnek tekinthető, hogy az önkormányzati utak kiépítettsége 2022-re meghaladta az 50 százalékot, és ez tovább folytatódik. 2024-ben is mintegy tíz utcában lesznek aszfaltozások.

A Maczik Erika polgármester vezette grémium az összesen 13 napirend között tárgyalta még egyebek mellett a településrendezési terv módosítását, az önkormányzati fenntartású helyiségek és berendezések használati díjait, és az egyéb nem lakáscélú önkormányzati ingatlanok bérleti díjait, továbbá egyes fejlesztési beruházásokhoz kapcsolódó költségfinanszírozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában