Útfejlesztés

2024.04.24. 14:00

Befejeződött a Kishegyesi út nagyfelületű aszfaltozása – fotókkal

Újabb útfejlesztési munkálatok zárultak le Debrecenben. Befejeződött a Kishegyesi út nagyfelületű aszfaltozása, aminek köszönhetően még komfortosabb lesz a közlekedés a környéken.

Nagy Emese

Befejeződött a Kishegyesi út nagyfelületű aszfaltozása

Forrás: Molnár Péter

Befejeződött a Kishegyesi út nagyfelületű aszfaltozása, a felújítás 440 métert érintett, és közel 140 millió forintból valósult meg – jelentette be Varga András önkormányzati képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón szerdán délelőtt. Kiemelte, mindig öröm sajtótájékoztatón megjelenni a Tócóskertben, mert ez azt jelenti, ismét történt valamilyen újítás, fejlesztés a környéken.

Varga András (balról) és Sánta János képviselőjelölt a Kishegyesi úton, a beruházás helyszínén

Debrecen Haon
Varga András (balról) és Sánta János képviselőjelölt a Kishegyesi úton, a beruházás helyszínén
Forrás:  Molnár Péter

Az eseményen elhangzott, Debrecen városvezetősége 2023-hoz hasonlóan 2024-ben is elkötelezett; kiemelt figyelmet fordít a közlekedésfejlesztésre. A városban jelenleg is számos nagyfelületű útfelújítás és kerékpárútépítés van folyamatban. Ezek célja, hogy az itt  élő, valamint az agglomerációból érkező emberek számára biztosított legyen a komfortos és biztonságos közlekedés.

Folytatódik a Kishegyesi út felújítása

Az önkormányzati képviselő rámutatott, a Debrecen 2030 programnak köszönhetően befejeződött a Kishegyesi út Vág utca és István út közötti szakaszának nagyfelületű útfelújítása. – A kivitelező a beruházás során az elöregedett aszfaltburkolat marását követően új aszfaltkopóréteg terítését, valamint a meglévő közműszerelvények szintbeemelését végezte el. Ezzel egy időben a pályaszerkezet és a szegélyek lokális cseréjét is elvégezte – sorolta Varga András, majd a Kishegyesi út további felújítására is rátért. 

 A Debrecen TOP Plusz Városfejlesztési Programtervében (TVP) elfogadott „A Kishegyesi út felújítása 2. ütem” című pályázat keretein belül tervezzük felújítani a Kishegyesi utat a Bartók Béla utcától (Tócóvölgyi vasútállomáshoz vezető út csatlakozásától) a tócóskerti lakótelep útcsatlakozásáig 850 méter hosszúságban. A TVP-ben 415 millió forint van a projekthez allokálva, de ez természetesen egy hozzávetőleges szám

  – nyomatékosította.

Debrecen nagyszabású közlekedésfejlesztési beruházása

Az önkormányzati képviselő visszatekintett a tavalyi év őszére, felidézve, hogy 2023 szeptemberében elkészült a Kishegyesi út és a Derék utcai csomópont. – A fejlesztés során megtörtént a Kishegyesi úton található két autóbuszöböl teljes pályaszerkezetének, valamint az útpályaszerkezetnek a lokális javítása, a meglévő aknafedlapok szintbehelyezése, továbbá valamennyi forgalmi sávot (4 sáv, kereszteződésben 5 sáv) újraaszfaltoztak. A beruházással mintegy 300 méternyi útburkolat újult meg. Az útfelújítási munkálatokra az önkormányzat mintegy bruttó 107 millió forintot biztosított – fogalmazott Varga András.

Rámutatott, megvalósult a Kishegyesi út kapacitásbővítő felújítása és kerékpárút építése. Egy év alatt, 2023 elejére megvalósult a város nagyszabású közlekedésfejlesztési beruházása, amellyel jelentősen javult a Határ úti ipari park, a Nagysándor-telep és a Fészek lakópark elérhetősége.

 – A projekt keretében több mint 2,3 kilométeres szakaszon újult meg a Kishegyesi út és a csatlakozó utak, a Határ út és a Pósa utca közötti részt pedig 2x2 sávosra bővítették, a Pósa utcai és a Határ úti csomópontban lámpás forgalomirányítás épült ki. Az érintett szakaszon közműfejlesztési munkákat is végeztek: zárt csapadékvíz elvezető rendszert építettek ki. A közvilágítási hálózatot szintén fejlesztették, valamint szükséges volt az erősáramú elektromos hálózat és a hírközlési hálózat kialakítása is. Egységesített gyalog- és kerékpárút létesült a Kishegyesi út menti meglévő kerékpárút mintegy 770 méter hosszán, illetve a Határ út mentén 270 méteres szakaszon – mondta. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában