Közelgő dátumok

2024.04.17. 07:00

Utánajártunk, mikor nyitnak a szabadtéri strandok Hajdú-Biharban

Összegyűjtöttük egy cikkbe, mikor csobbanhatunk a szabad ég alatt a medencékbe. Hamarosan nyitnak a Hajdú-Bihar vármegyei fürdők.

Hajnal László

Hamarosan újra csobbanhatunk a hajdú-bihari fürdőkben

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Olyannyira meggyőzően incselkedett velünk a nyár április első két hetében, hogy meglepettségünkben kedvünk lett volna egy nagy adag tölcséres fagyit nyalogatni valamelyik szabadtéri fürdő medencéje mellett. Jól tettük, hogy nem száműztük a tavaszi kabátot az ágyneműtartó mélyére, a napokban beköszönő hidegfront elfeledtette a fürdőruhát. Szeles idő ide, eső oda, de a forró napok már a láthatáron vannak. Úgyhogy kezdhetjük keresni az akciós naptejeket, és már csak azt kellene tudni, mikor nyit kedvenc fürdőnk. A pontos dátumok még kevés esetben elérhetőek az interneten, ezért portálunk utána járt, mikor hódíthatjuk meg strandpapucsostól a vármegyei strandokat.

fürdő, strand, hajdú-bihar, debrecen, hajdúszoboszló, nyitás
Utánajártunk, mikor nyitnak a strandok Hajdú-Biharban 
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Mikor nyitnak a strandok?

Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa vezérigazgatója megkeresésünkre elmondta, a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum strandja hagyományosan május elsejével nyílik meg a nagyközönség előtt. Így lesz ez 2024-ben is, a strand reggel 9-től várja a fürdőzni vágyókat, késő délután pedig egy ünnepélyes megnyitót is tartanak, ahol minden korosztály számára készülnek programokkal. Fellép a Dívák, Krisz Rudi, Deniz és Orsovai Reni, valamint DJ Yamina is.

Fazekas Lajos, az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő ügyvezetőjétől megtudtuk, a debreceni strand szabadtéri része várhatóan május utolsó hetében fog kinyitni. Ahogy minden évben, idén is könnyűzenei programmal és gyermekeknek szóló animációs műsorral várják a látogatókat, ezek részleteiről később kaphatunk tájékoztatást.

A Kerekestelepi Termálfürdőt üzemeltető DH Szerviz Kft. érdeklődésünkre közölte, a fürdő egész évben nyitva van, hiszen a téli időszakban a termálmedencék üzemelnek. Május 1-jétől azonban már a gyerekmedence és a hidegvizes strandmedence is használatba vehető.

Szabó Máté, a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógy- és Strandfürdő vezetője a Haon érdeklődésére elmondta, a strand szabadtéri részlege április 26-ig karbantartás miatt zárva tart. A kültéri úszó- és tanmedencéket május 3-án nyitják meg a nagyközönségnek, a hagyományokhoz híven gyereknapra pedig a gyermekmedencék is elérhetőek lesznek.

Nyitás előtt karbantartás és megújulás a fürdőkben

A berettyóújfalui Bihar Termálliget Strandfürdő időjárás függvényében várhatóan a pünkösdi hétvégére, május 18-án nyitja meg a levente medencét, június 8-án pedig a fürdő teljes területe megnyithat. Erről Zámbori Péter tájékoztatta lapunkat. 

Az ügyvezető igazgató elmondta azt is, a termálmedencék jelenleg is működnek. Mint megtudtuk, a Termálliget egy újítással is büszkélkedhet: elkészült ugyanis a kemping részleg, így nyitáskor egy 28 lakókocsi állásos, parcellás terület várja a strandozókat.

A Haon többször is beszámolt a hajdúböszörményi Bocskai Strand és Gyógyfürdőben zajló nagyszabású fejlesztésről. Az összesen csaknem félmilliárd forintos támogatásból a fürdő energetikai korszerűsítése is megvalósul, valamint a strand kültéri medencéi is új külsőt kapnak. Kiss Attila polgármester márciusban azt nyilatkozta nekünk, hogy a tervek szerint gyermeknapon már fogadhatja a megújult strandfürdő a vendégeket.

fürdő, strand, hajdú-bihar, debrecen, hajdúszoboszló, nyitás
A hajdúböszörményi fürdőt még korszerűsítik
Forrás: Naőló-archív

A Kabai Városi Strand és Gyógyfürdőben áprilisban karbantartási munkálatok zajlanak, május 1-jén, a munka ünnepe alkalmából azonban már csobbanhatunk a medencékben. Ugyanezen a napon nyit a tervek szerint a Nádudvari Gyógyfürdő strandja is, tudtuk meg Hajdú Anna fürdővezetőtől. Szintén karbantartást végeznek a Hajdúnánási Gyógyfürdőben, amely április 23-ától ideális célpont lehet a hűsölni vágyók számára.

Van tehát miből válogatni, a türelmetlenebbek már áprilisban is pancsolhatnak, de ha a szeles idő végre elviharzik, a munka fáradalmait és a berobbanó nyarat már május első napján megünnepelhetjük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában