Szívszorító

2024.04.14. 21:46

Csire Zsuzsi az utolsó napjait is tanulással töltötte, hogy valóra váltsa az álmát

Haon.hu

Csire Zsuzsi végig küzdött az álmaiért

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról beszámoltunk, hétfő este elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. Zsuzsi egészségesen született ugyan, de egy vírusos eredetű fertőzés súlyos, gyógyíthatatlan szívizombetegséget okozott nála, emiatt több mint 40 szívműtéten és két szívtranszplantáción esett át. Az orvosa 2023 júniusában közölte vele, hogy szívénél újra beindult a végleges, visszafordíthatalan kilökődési reakció, és legfeljebb fél éve, talán 1-2 éve lehet hátra. A doktorok szerint a harmadik transzplantációs műtét szinte biztosan végzetes kimenetelű lett volna, és a lány sem akart újra kés alá feküdni.

A lányért az egész ország összefogott, hogy teljesítsék a bakancslistáján szereplő, még megvalósításra váró dolgokat. Rengetegen az ügye mellé álltak, és rengetegen megemlékeztek róla. 

Vasárnap édesanyja a közösségi oldalán mondott köszönetet mindazért, amit az elmúlt napokban kapott: erőt adó, vigasztaló szavakért, amelyet írásban vagy telefonon juttatott el hozzá több ezer ember, illetve a kedves közös fotókért, amelyek Zsuzsikára emlékeztetik.

A bejegyzésben az édesanya kifejtette, hogy a fájdalmuk mélysége leírhatatlan, és ez a szívet-lelket tépő tragédia hirtelen jött még akkor is, hogy tudták mekkora nagy a baj. 

Utolsó pillanatig hitte Zsuzsika, a Család, barátok, ismerősök és sok ezer ember, hogy ilyen " Angyali teremtményt " mégis egy Hatalmas Csoda ér,  és Őt megmenti majd a fejlődő orvostudomány. 

Édes Egyetlen Zsuzsikám az  utolsó közös délelőttön mosolyogva ölelt engem itthon , megcsodálta a ragyogó tavaszi napsütést és ölbevette kisnyuszikáját akivel sokat játszott.Megszeretgette  boldogan bohockodott vele és utána tanult történelem emelt érettsegire. Pszichologia szakra adta be a felvételit nemrégen ,hiszen egyik legnagyobb álma vált volna valóra ha egyszer gyermekpszichológus lehetett volna

– olvasható a bejegyzésben.

Zsuzsi édesanyja hozzátette, hogy a lánya minden újabb csodás bakancslistás meghívást félretett az utóbbi időben, hogy teljes erejével tovább küzdhessen az álmaiért, és hiába volt sokszor rosszul, tanult szorgalmasan. Mint írta, Zsuzsi ilyenkor megszédült, jártányi ereje is alig volt, mégis boldog, sugárzó arccal ment maratoni, 5-6 órás történelem órákra. Hangsúlyozta, hogy lánya küzdött az álmaiért, mert pontosan tudta, milyen hatalmas ereje van egy szeretetteljes, bölcs tanácsnak, vigasztaló szónak, amikor a legnagyobb szükség van rá. 

Empatikus csupaszív lelkével, bölcs szavaival szeretetteljes mosolyával szinte már a puszta jelenlétével is gyógyitott.Sohasem adta fel és bátoritott minden körülöttelevőt, hogy sohase adja fel ha nehezsegekbe ütköztek. Peldaértékű pozitív  életszemléletével, mély szeretetteljes baráti kapcsolataival mindig tovább ment céljai felé. Legmélyebb végtelen hálával Köszönöm Neked  Édes Drága Zsuzsikám a Milliárdnyi Szeretetedet , Tündéri lényed minden kis rezdülését, és legfőképp, hogy Én lehettem az Edesanyád ! A csillagos Égen kiválasztottad azEsthajnal Csillagot, hogyha majd már nem ölelhwtünk mwg többé, mindig velünk lehess. Ha szeretteidnek hiányzol mindig azt mondtad, hogy keressünk meg  az Égen, a Göncöl szekér rúdjanak meghosdzabbitásaként Nekünk fogsz örökké a legfényesebb Csillagként ragyogni és megvígasztalsz gondolatban.

Légy örökké Boldog a Mennyországban!

– zárta a sorait a megtört édesanya. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában