Támogatás

2024.03.22. 08:28

Ez a sportok királya Nádudvaron

A legnagyobb civilszervezeti támogatást idén is a kézilabda kapja Nádudvaron.

Marján László

A kézilabda a 2023-as Jubileumi Labdagálán is kiemelt figyelmet kapott Nádudvaron

Forrás: Lévai Péter-archív

Az idei évben összesen 15 millió forinttal támogatja a nádudvari önkormányzat a friss Pro Urbe emlékérmes Akarat Sportkör Hajdúszoboszló közösségét. Az erről szóló megállapodást a támogató részéről Maczik Erika polgármester, míg az egyesületek részéről Rásó Tibor és Kovács Gergely írták alá március 20-án, a városházán.

A Nádudvaron működő, a városban edző, versenyző csapatok működési költségeire összesen 9,5 millió forintot, a Nádudvaron és Hajdúszoboszlón működő felnőtt és utánpótlás csapatok utazási és működési támogatására 1,5 millió forintot, a Balmazújvárosi Leány Kézilabda Sportegyesületnek 4 millió forintot ad a nádudvari önkormányzat. Utóbbi egyesület 80 lány kézilabdázójából 27 nádudvari, így érthető, hogy versenyeztetési kiadásiikba „beszáll” a nádudvari önkormányzat.

Az elmúlt években olyan klasszisok nevelődtek ki Nádudvaron, mint a férfi válogatottban szereplő Szathmári János, Török Lajos, Nagy Kornél, vagy a Lokiban is meghatározó szerepet játszó Kiss Éva, Varsányi Nóra, s nem utolsósorban a DVSC-vel a közelmúltban szerződést hosszabbító Hornyák Dóra. Szathmári és Kiss már a település díszpolgárai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában