Testületi ülés

2024.03.05. 11:30

Nem támogatta Hajdúnánás költségvetését a baloldali ellenzék 

A fejlesztések, a szociális ellátások erősítése és a helyi fiatalok támogatása is kiemelt szempont Hajdúnánáson. Február utolsó napján tárgyalta a képviselő-testület a város idei költségvetési rendeletét. 

Bekecs Sándor

A stabil működést garantáló költségvetést fogadtak el Hajdúnánáson

Forrás: Napló-archív

A fejlesztések, a szociális ellátások erősítése és a helyi fiatalok támogatása is kiemelt szempont az idei évben Hajdúnánás önkormányzata számára. Mint arról korábban beszámoltunk, elmúlt esztendők tapasztalataira építve, a lakossági igényekre reflektáló költségvetéstervet állított össze Hajdúnánás városvezetősége. A rendeletet február 29-i ülésén tárgyalta a város képviselő-testülete.  

Az elmúlt 14 év munkája során sok olyan intézkedést tettünk, amelyek megalapozták az idei költségvetés stabilitását. Az utóbbi öt esztendő nemcsak a családokat, de az önkormányzatokat is megráncigálta, ennek ellenére olyan költségvetést tudtunk most elfogadni, amely garantálja intézményeink, gazdasági társaságaink működését, a dolgozói bérek emelését és a civil szervezetek támogatását

– fogalmazott közösségi oldalán, az ülést követően közzétett videójában Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere. Hozzátette: az önkormányzat idén többet tud fordítani önerős fejlesztéseire is.  

Stabil működést biztosító költségvetése lett Hajdúnánásnak  

A testület 11 képviselőjéből 7 szavazott igennel a város idei költségvetésére. 

Sajnos most is azt tapasztaltuk, hogy kampányidőszakban az ellenzék – saját program nem lévén – a testületi ülésekre is a pártpolitikát hozza, még akkor is, amikor a város aktuális évének költségvetését tárgyaljuk

– fogalmazott megkeresésünkre Nagyné Legény Ildikó alpolgármester. Mint elmondta, a hivatal szakemberei hetekig tartó munkájának eredményeként egy jól felépített, biztonságos és stabil működést biztosító városi költségvetés jött létre, melyet az önkormányzat mind a négy bizottsága megtárgyalt az ülést megelőzően.  

– Úgy gondoltuk, hogy mindezt követően egy nyugodt hangulatú és érdemi javaslatokat, észrevételeket felvonultató vita, tárgyalás után el tudja fogadni a képviselő-testület a város költségvetését. Ebben viszont csak a jobboldali képviselőkre számíthattunk az ülésen – mondta az alpolgármester. Mint kifejtette, átgondolatlan, valótlan alapokra épülő, politikai haszonszerző javaslatokat tett az ellenzék. 

hajdúnánás, költségvetés, ellenzék, nagyné legény ildikó
Nagyné Legény Ildikó úgy fogalmazott, átgondolatlan, valótlan alapokra épülő, politikai haszonszerző javaslatokat tett az ellenzék a hajdúnánási költségvetés tárgyalásánál
Forrás: Napló-archív

Politikai hasznot hajtó javaslatok érkeztek  

– Nem ért meglepetés, hiszen a baloldali, ellenzéki képviselők évek óta nem fogadják el, s nem támogatják a város költségvetését. Mivel nincs felelősségük, nem számonkérhetőek a végrehajtást illetően, így nyugodtan tehetnek számukra politikailag hasznot hozó, de minden szakmai alapot nélkülöző javaslatokat – értékelt Nagyné Legény Ildikó.  

– Sajnálatos módon az “akkumulátor-hiszti” is napirendre került az ellenzék részéről, pedig több fórumon, több alkalommal is egyértelműen kinyilatkoztuk: nem tervezünk és nem is szeretnénk Hajdúnánásra akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó beruházásokat hozni. Az a szándékunk, hogy zöld, biztonságos és fenntartható jövőt építsünk – mondta az alpolgármester. Megjegyezte, az ellenzék ezzel nem csak félrevezeti, de meg is félemlíti a lakosságot.    

A hajdúnánásiak érdekeit szolgáló döntés született  

Fontos napirendi pont volt az újházhelyi telkek feltételrendszerének módosítása. Mint azt az alpolgármester kifejtette, ezeket a telkeket az önkormányzat biztosítja otthonalapítás előtt álló fiatal házasok számára egymillió forint értékben.    

A feltételrendszer eddig a CSOK-hoz igazodott, azonban a CSOK Plusz szigorúbb konstrukció lett, így a mostani rendeletmódosítással a helyi viszonyokat figyelembe vevő, a hajdúnánásiak érdekeit szem előtt tartó feltételrendszert vezet be. Ezzel is segítjük azt, hogy otthont, lehetőséget és jövőt adjunk Hajdúnánáson a város polgárainak

 – emelte ki Nagyné Legény Ildikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában