Digi Dili Hajdúszoboszlón

2024.03.25. 19:17

Amit a nagymamádnak nem mutatnál meg, azt az internetre se tedd fel!

A digitális nevelésről, internetbiztonságról tartottak interaktív előadást Hajdúszoboszlón.

Bekecs Sándor

Fegyverneki Gergő beszélt az internetbiztonságról Hajdúszoboszlón

Forrás: Czinege Melinda

Digi Dili – Van kiút címmel tartott előadást március 25-én, Hajdúszoboszlón Fegyverneki Gergő digitálispedagógia-szakértő. A helyi Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermében internetbiztonságról, digitálpedagógiáról szerezhettek értékes tudást, tanácsokat az érdeklődők.

Korunk egyik legnagyobb kihívása, hogyan válhatunk jó és hatékony digitális szülővé. Erre utal az előadás címe is. Szüleinktől rengeteg tapasztalatot kaptunk arról, hogyan neveljük gyermekeinket, hogyan tanítsuk meg őket például a biztonságos közlekedésre. Arra viszont nem kaptunk mintát, hogyan igazodjanak el a digitális világban, ami ráadásul folyamatosan változóban van

– mondta Fegyverneki Gergő. Mint kifejtette, míg a jogosítvány megszerzésének első lépése egy KRESZ-tanfolyam és vizsga, addig ilyen felkészítés a digitális térbe való belépést nem előzi meg.

– Nem szabad az internetet démonizálni, hanem arra kell rámutatni, milyen hatékonyságot növelő, tanulást, kreativitást segítő lehetőségei vannak. A Digi Dili egy digitális szülővé válást elősegítő előadás – fogalmazott az előadó. Célja, hogy a résztvevők olyan praktikus ismerettel gazdagodjanak, mint a digitális családi szerződés, amelybe az úgynevezett „Nagyi-szabályt” is bele lehet fogalmazni: amit nem mutatnál meg a nagymamádnak, azt az interneten se oszd meg!

CM20240325_Digi dili_Fegyverneki Gergő_HAON (5)
Fegyverneki Gergő szerint nem szabad démonizálni az internetet
Forrás: Czinege Melinda

Fegyverneki Gergő elmondta, előadása elsődlegesen szülőknek, pedagógusoknak szól, de az érdeklődők között előfordulnak gyerekek, fiatalok egyaránt, ami lehetőséget ad a szélesebb körű párbeszédre. Ez által jobban megismerhető, hogy az internet világában mitől tartanak a szülők, mi a gyerekek igénye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában