Jószomszédi viszony

2024.03.25. 13:21

Hivatalosan is a DVSC-t támogatja a szezonban a Debrecenben gyárat építő kínai vállalat

Jövő év végére felépülhet az Eve Power debreceni gyára, már keresik a leendő dolgozókat.

Haon.hu

Dzsudzsák Balázsék mezén már novemberben megjelent az Eve Power logója

Forrás: Napló-archív

Megkezdte munkavállalók toborzását a Debrecenben, az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben épülő akkumulátorcella-üzemébe a kínai Eve Power. Ezt a projekt kommunikációjáért felelős társaság közölte az MTI-vel, elmondták azt is, a tervek szerint 2025 végére felépülhet a debreceni üzem. A közlemény szerint a vállalat főként a logisztika, a raktározás, az építkezés és a termelés gépesítésének területére keres új dolgozókat, emellett pályakezdőket is várnak. A cég Debrecenben és a fővárosban nyitott irodáiban végzi a toborzást.

Egy 2023 novemberi cikkünkben már beszámoltunk arról is, hogy a cég logója megjelent a DVSC futballistáinak mezén is, valamint a hivatalos honlapon támogatóként szerepel az Eve Power. 

A vállalat azonban most hivatalosan is megerősítette a közleményben, hogy jó szomszédként szeretnének a közösség részévé válni, ezért ebben a szezonban támogatni fogják a debreceni focicsapatot.

A közleményből kiderül az is, 2023 végén kezdték meg a földmunkákat, várhatóan 2025 végére befejeződik az építkezés, a termelés így 2026-ban elindulhat. 

A BMW Group beszállítójaként Debrecenbe települő Eve Power érkezését 2023 májusában jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Akkor arról írtunk, a kínai cég csaknem 400 milliárd forintból épülő üzemében ezer munkavállalót foglalkoztat majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában