Természet

2024.03.15. 08:52

Fákat ültettek a Nagyerdőn a debreceni gyerekek

Egy önkormányzati óvoda középső csoportosai, valamint egy egyházi és egy alapítványi iskola diákjai vettek részt a világszerte ismert környezetvédelmi aktivista, Jane Goodall tiszteletére szervezett programon március 14-én a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolában.

Haon.hu

Debreceni gyerekek ültettek fát Jane Goodall 90. születésnapja alkalmából

Forrás: Sós Tibor

Április 3-án ünnepli 90. születésnapját Jane Goodall angol főemlőskutató-antropológus. Ez alkalomból az általa alapított Roots & Shoots (Rügyek és Gyökerek) program magyarországi csoportjai faültetéseket szerveznek, így hazánk különböző településein összesen 90 csemete kerül a földbe ezekben a napokban.

Debrecenben a KisFürkészek Roots & Shoots csoport szervezésében három oktatás-nevelési intézmény kapcsolódott a kezdeményezéshez – olvasható a programról szóló sajtóközleményben. A Zöld Óvoda címet háromszor elnyert Faragó Utcai Óvoda „Katica” csoportja mellett a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola és a Waldorf Napraforgó Iskola diákjai vettek részt a faültetésen. A nagyobbak természetvédelmi témájú versekkel, az óvodások énekekkel készültek a szimbolikus eseményre.

Debreceni gyerekek ültettek fát Jane Goodall 90. születésnapja alkalmából
A faültetés résztvevői
Forrás: Sós Tibor

Somné Huszti Anett, a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola vezetője felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a debreceni Nagyerdő természetvédelmi terület. Ezt követően az erdei iskola „Borostyán” tanösvényén a gyerekek ültették el a kiválasztott kocsányos tölgyet.

Kovács Eszter, a Jane Goodall Intézet Roots&Shoots programjának magyarországi koordinátora – megköszönve Orosz Magdolna, a KisFürkészek vezetőjének munkáját – elmondta, hogy a debreceni az egyik legaktívabb a 76 hazai csoport közül.

A faültetés végén Váradi Zoltán, a Természettár vezetője azzal búcsúzott a gyerekektől, hogy vigyázzanak a fákra, legyenek büszkék arra, hogy természetvédők, és emlékeztetett rá, hogy jövő héten, március 21-én ünnepeljük az erdők-, majd másnap a víz világnapját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában