Fejlesztés

2024.03.04. 16:24

Újabb debreceni utcák felújítása indul el

Az idei évben több mint 1,7 milliárd forint önerőt fordít Debrecen önkormányzata a leromlott aszfaltutak felújítására.

Bekecs Sándor

Újabb debreceni utcák felújítása indul el

Forrás: Czinege Melinda

Újabb útszakaszok nagyfelületű aszfaltozása kezdődik Debrecenben. A következő napokban elindul többek között a Vezér utca felújítása a Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központjának irányában, a vasúti átjáró utáni szakaszon. A részletekről Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője és Katona Erzsébet önkormányzati képviselő számoltak be március 4-én.

Az idei évben is jelentős mennyiségű, már szilárd burkolattal rendelkező, de műszakilag leromlott állapotú útszakaszokat újít fel az önkormányzat. A munkálatokra most 1,7 milliárd forint áll rendelkezésre a város saját költségvetéséből

– tájékoztatott Papp Viktor. Elmondta, a tíz évvel ezelőtt elindított városfejlesztési program eredményeként folyamatosan növekedő helyi adóbevételek következménye az, hogy olyan fejlesztésekre tudnak évről-évre egyre nagyobb forrásokat fordítani, amelyek a debreceniek mindennapi életét meghatározzák, javítják a lakosok komfortérzetét. Ilyenek az útfejlesztések, de ide tartoznak a gondoskodó város programjai, valamint áprilistól a 14 éven aluli, Debrecenben tanuló diákok ingyenes közösségi közlekedése.

debrecen, aszfaltozás, útfelújítás, papp viktor, katona erzsébet
Papp Viktor elmondta, valamennyi fejlesztés a választókörzetek képviselőihez eljutott lakossági igények alapján került az útfelújítási programba
Forrás: Czinege Melinda

Papp Viktor felidézte, Debrecen közgyűlése február 22-én tárgyalta és fogadta el a város idei költségvetését, s még azon a héten elindult több útszakasz felújítása. Jelenleg a Monostorpálya út Mikepércsi út és Wekerle utca közötti szakaszán; az István út Kristály utca és Holló László sétány közötti szakaszán; a Kishegyesi út Vág utca és István út közötti szakaszán; a Kádár dűlőn és a Jégvirág utcában zajlanak a munkálatok. Továbbá folyamatban van az Ady Endre utca első ütemének fejlesztése (Nagyerdei körút és a köztemető 2. kapuja közötti szakasz); a Pásti utca második ütemének munkálatai és a Kastélykert utca 31-55 szám közötti szakasz megújítása is.

További négy utcán indul a kivitelezés

Papp Viktor elmondta, minden esetben a munkálatok kevésbé látványos részével kezdődnek a felújítások, úgy mint a padkanyesés, majd az meglévő aszfaltréteg felmarása, szerkezetcsere és a csatornafedlapok szintbe helyezése. 

A mai nappal elkezdődik a Napraforgó utca felújításának harmadik üteme, valamint a héten indul a Vezér utca vasúti átjáró utáni részének, a Menyhárt József térnek és a Jerikó utca 16 és 20 számok közötti szakaszának fejlesztése

– sorolta Papp Viktor. Hozzátette, valamennyi fejlesztés a választókörzetek képviselőihez eljutott lakossági igények alapján került a programba.  

debrecen, aszfaltozás, útfelújítás, papp viktor, katona erzsébet
Indul a Vezér utca javítása is
Forrás: Czinege Melinda

– A város erősítését célzó gazdasági programot azzal a céllal indítottuk el, hogy minél több forrást tudjunk az ilyen fejlesztésekre fordítani, így természetesen minden egyes forintot a lakosság érdekeinek, igényeinek megfelelően használunk fel. Bízom benne, a jövőben még több olyan közlekedésfejlesztési programot indíthatunk el, amelyeket a lakossági jelzések alapoznak meg – húzta alá. 

Változik a kismacsi busz útvonala

– Itt vagyunk a 21-es körzetben, ez a Domokos Márton út elkerülő szakasza, amely jelentősen megkönnyíti a városrész mindennapi életét. Ezért is fontos számunkra, hogy folyamatosan tartsuk a kapcsolatot a lakossággal és önkormányzati képviselőként továbbítsuk kéréseiket – fogalmazott Katona Erzsébet. Elmondta, a Debrecen2030 program keretében indult útfelújítások hat szakaszon is érintik a városrészt. Ilyen az ondódi Kádár dűlő felújítása, a Kastélykert utca fejlesztése, majd ezekhez kapcsolódik a Vezér utca felújítása és a kismacsi Napraforgó utca harmadik üteme. 

debrecen, aszfaltozás, útfelújítás, papp viktor, katona erzsébet
Katona Erzsébet elmondta, a Debrecen2030 program keretében indult útfelújítások hat szakaszon is érintik a városrészt
Forrás:  Czinege Melinda

Ez utóbbi miatt a 33 és 33E jelű autóbuszok kerülő úton fognak közlekedni körülbelül egy hónapig

– tette hozzá. Mindezek mellett elindul az Illyés Gyula utca felújításának első üteme, illetve a Szabó Lőrincz utca egy szakaszának fejlesztése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában