Remek lehetőség

2024.03.28. 17:01

A civil szervezetekre is gondol Debrecen

Idén is meghirdeti a Civil-, az Ifjúsági-, valamint a Kulturális Alapra, illetve a sporttámogatásokra vonatkozó pályázatát Debrecen önkormányzata.

Nagy Emese

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Puskás István és Széles Diána alpolgármester, valamint Tiszai Zsuzsa, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes együttesvezetője

Forrás: Kiss Annamarie

Idén is kiírja a Civil, az Ifjúsági, valamint a Kulturális Alapra, illetve a sporttámogatásokra vonatkozó pályázatokat Debrecen önkormányzata, melynek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön délután a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Hatvan utcai székházában.

1600 civil szervezet működik a cívisvárosban

Széles Diána alpolgármester elmondta, a városban már évek óta működik az a pályázati lehetőség, amire debreceni székhelyű civil szervezetek nyújthatnak be igényt. – A városban több mint 1600 civil szervezet működik, amik összességükben Debrecen sokszínűségét adják. Nagyon szerteágazó tevékenységi körrel bírnak, gondolok itt az egészségügytől kezdve a kultúráig, vagy a városrészi civil szervezetekre, és mindegyik más cél miatt alakult meg. 

Azt gondoljuk, és emellett tettük le a voksunkat, a helyi szervezeteket valamilyen módon támogatnia kell a városnak, akár úgy, hogy helyet biztosítunk számukra, vagy pénzbeli segítséget nyújtunk

– fogalmazott Széles Diána, majd hozzátette, számtalan olyan lehetőséget adnak, hogy mindenki a saját működéséhez, tevékenységéhez mérten tudjon pályázni.

A beadási határidő április 22-e, ami pedig az idei évtől könnyebbség, a pályázók online tudják kitölteni a regisztrációs ívet az alábbi oldalon.

Puskás István alpolgármester kiemelte, egy példaértékű, jó gyakorlata Debrecennek, hosszú évek óta működik, ami ismételten megmutatja, a város minden polgárára gondol. 

A településen aktív civil szervezetek alapjában véve már jól ismerik ezt a lehetőséget, ugyanis akár rendszeresen, évről évre is élhetnek vele. Bízom abban, vannak/lesznek új szerveződések, kezdeményezések, akiknek az elhangzott információk újak lehetnek

– mutatott rá.

Pillanatok alatt táncra perdültek a fiatalok a Hajdú Táncegyüttes Hatvan utcai székházában
Forrás: Kiss Annamarie

– A mi nagy családunk egy olyan civil szervezet, amely a helyet kapja a működéshez, és elmondhatom nagy örömömre, hogy körülbelül egy éve a város tulajdonába került ez az épület, ami számunkra azért pozitívum, mert évtizedek óta hánykolódtunk, mindig más-más tulajdonosnál volt ez a komplexum. Ebből adódóan senki nem érezte a magáénak, semmi fejlesztés nem volt rajta, és most látjuk, közös az akarat a várossal, és azt tapasztaljuk, valóban akarnak segíteni – hangsúlyozta Tiszai Zsuzsa, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes együttesvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában