Tímárház

2024.03.22. 18:45

A 120 éves Demki Tímárháza a debreceni belváros szívébe költözik

Március 22–28. között, számtalan programmal, foglalkozással várja az érdeklődőket a DEMKI Tímárháza Debrecenben, a Csapó utcai bevásárlóközpontban.

Haon.hu

Időszakos programok várják az érdeklődőket

Forrás: Molnár Péter

A Földesi Törpekecske bemutatótól a Tímártörténeti kiállításon, és az interaktív mesterségbemutatókon keresztül a népzenei és néptánc műsorokig mindent elhoznak a DEMKI és partnerei, amik a Tímárház népi alkotóház mindennapjait hivatott bemutatni. De felállítanak egy igazi jurtát és falusi górét is, amiket sok-sok mesével és játékkal töltenek meg.

A Demki Tímárház népi alkotóház standja március 22-én, pénteken 16 és 19 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 19 óra között, míg március 25. és 28. között 15 és 19 óra között vár mindenkit nagy szeretettel (a Debreceni Hajdú Bihar Megyei Népművészeti Egyesülettel, a Cívis Hagyományőrző Egyesülettel, a Bihari Népművészeti Egyesülettel, a Demki Tímárház kézműveseivel) a következő állandó programokkal: a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégium mesélő Jurtája; Bihari Népművészeti Egyesület Górés játszóháza; a Derecskei Szivárvány Hagyományőrző Egyesület Népi Játszótere; a Népművészeti mesterségbemutatók váltakozva ( mézeskalácsos, gyöngyfűző, szalmafonó, hímző, ékszerkészítő, nemezelő, bőrműves, kosárfonó, paszománykészítő, zsinórozó, fazekas).

Időszakos programok:

„Tímárház – Egy debreceni Tímárporta évszázados hagyományai” címmel nyílik kiállítás március 22-én, pénteken 16 órától a debreceni bevásárlóközpontban, a kiállítás március 28-áig megtekinthető.

Március 23. 11 óra

Gyönyörű Zsiga és népzenész barátai muzsikálnak

Március 23. 14 és 17 óra között

Földesi Törpekecskék bemutatója

Március 23. 15 óra

Sugalló Zenekar

Március 24. 11 óra

A Hajdúsági Népzenei Együttes citera műsora

Március 24. 15 óra

A Balmazújvárosi Karinkó és Kadarcs Népzenei Együttesek műsora

Március 24. 11 és 15 óra között

Földesi Törpekecskék bemutatója

Március 28. 15 óra

Nagycsütörtöki Hagyományos Tojásírás

Tojásdíszítés méhviaszos írókával és karcolásos technikával

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában