Parasport napja

2024.02.26. 12:34

Rendhagyó órákon vettek részt a Csapókerti Általános Iskola tanulói

Haon.hu

Forrás: Csapókerti Általános Iskola-archív

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven február 22-én a Csapókerti Általános Iskola ebben a tanévben is bekapcsolódott a Magyar Parasport Napja országos programsorozatába  olvasható az iskola közlésében.

Mint írják, ezen a napon rendhagyó „lélekmozgató” osztályfőnöki órák keretében filmrészletek megtekintése és ahhoz kapcsolódóan irányított beszélgetés zajlott, majd a rendhagyó testnevelés órák keretében a tanulók megismerhettek és kipróbálhattak különböző sportjátékokat a testi és érzékszervi fogyatékkal élők korlátait alkalmazva/imitálva: ülőröplabda, floorball, asztalitenisz, szkander.

Forrás: Csapókerti Általános Iskola-archív

Hozzátették, az érzékenyítő program nem csak erre az egy napra korlátozódik. A program előkészítéseként az iskola tanulói Nagymáté Sándor négyszeres magyar bajnok és világbajnoki 13. helyezett handbike-os parasportolóval beszélgethettek február 20-án, kedden. Valamint március 2-án a Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő Fogyatékkal Élők Országos Úszó Diákolimpiáján az iskola önkéntes tanulói segítik a verseny szervezőinek munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában