Jótékonyság

2024.02.13. 21:55

Harmadik alkalommal rendezik meg Debrecenben a QUINTESSENCE jótékonysági pálinkaversenyt

A QUINTESSENCE Jótékonysági Pálinkaverseny nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa legnagyobb, legszínvonalasabb pálinkás megmérettetésévé nőtte ki magát.

Haon.hu

Forrás: MW-archív

A XIV. QUINTESSENCE Pálinka- és Párlatversenyre 213 nevezőtől, 132 településről, összesen 1839 nevezett pálinka és párlat érkezett Magyarországon kívül Románia, Szerbia és Szlovákia területéről - olvasható a szervezők közleményében. 

A díjátadók február 17-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezik meg, ahol köszöntőt mond dr. Koncz Zsófia, államtitkár, országgyűlési képviselő, Kovács Zsolt, országgyűlési képviselő, Lakatos Tibor, az Európa Terv Kft. ügyvezetője, a verseny főtámogatója. A versenyt Takács László, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, az Ongai Kulturális Egyesület elnöke értékeli. 

Mint írták, minden nevezett pálinka tétel Kovács Kristóf gyógyulását támogatja, aki 3 éve küzd leukémiával. Nagyon sok kemoterápiás kezelésen van túl, így a család és az orvosok is úgy gondolták sikerült legyőzni a betegséget. De tavaly a visszamaradt rosszindulatú sejtek újra elkezdtek termelődni, újabb kezelések vártak a fiúra. Az ünnepekre hazaengedték, de januárban nagy küzdelem indult, a csontvelő transzplantáció.

Kristóf gyógyulását segítendően a Quintessence Pálinkaverseny minden nevezett tétel után beérkező nevezési díjából 100 forintot felajánl a családnak.

A verseny főbb céljai:

  • A pálinka, mint Hungarikum népszerűsítése határon innen és határon túl.
  • A pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, széleskörű fogyasztói szemléletformálás.  
  • A minőségi pálinka és párat fogalmának, színes kínálatának gasztronómiai jelentőségének, valamint a kulturált, mértékletes alkoholfogyasztás fontosságának megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal.
  • A kereskedelmi főzdék, a minőségi pálinkát/párlatot főzető, az azt előállító bérfőzdék és magánfőző lakosok munkájának elismerése.
  • A kereskedelmi forgalomban kapható terméket marketingjének erősegítése, a díjazott pálinkák kispárlatok népszerűsítése.

A verseny főbb mutatói:

Összes beérkezett minta: lebírált 1839 db (100 %), csúcs zsűrihez került 371 db (20%).

Szakmai újdonság az elmúlt években először itt alkalmazott 100 pontos bírálati rendszer bevezetése, mely célja megújítani a pálinka bírálást és értékelést

A kereskedelemben kapható pálinkák közül 30 champion, azaz nagyaranyérem került kiosztásra, míg a magán- és bérfőzetőknél 50 kategória győztes párlat emelkedett ki a mezőnyből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában