Fejlesztés

2024.02.28. 16:59

Rendbe teszik a debreceni villák környezetét

A Dóczy József utcai villák környezetének külső közmű- és terület rekonstrukciója kapcsán indított közbeszerzési eljárást a Debreceni Egyetem.

Haon.hu

Megújul a Dóczy József utcai villák környéke

Forrás: Google Street View

A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a Debreceni Egyetem az Egyetem téri campusán a Dóczy József utcai villák környezetének rendezését és a területen található villák külső közműveinek (csapadékvíz, szennyvíz, hírközlési hálózat) rekonstrukciós munkáit kívánja kivitelezni. A terület a campuson belül a Learning Center épületétől délre, a 2., 3., 4., 5. számú villák környezetében van. Az egyetem belső úthálózata közforgalom elől elzárt magánút. A területen jelenleg ki nem épített gyalogos és kerékpáros utak és erdős, fás terület található.

Az első ütemben a villák előtti térburkolatokat, a villákhoz tartozó 4-4 parkolót tervezik kiépíteni, a burkolatok térvilágításával, illetve a burkolat alatt alá eső hírközlési alépítmény szabványos aknákra való átépítésével, illetve a területen térfigyelő kamerarendszer telepítésével. Felújítják a villaépületek korszerűtlen szennyvíz- és csapadékvíz-hálózatát, azaz azokat a közművet, amik a föld alatt húzódnak, és cseréjük időszerű. A második ütemben a már kialakított burkolatok bővítésével, új járdakapcsolatok létrehozásával, annak térvilágításával, közösségi terek kialakítását tervezik.

A két ütemet egyszerre valósítanák meg, a szóban forgó közbeszerzési eljárás ezekre vonatkozik. Az ajánlatokat március 8-ig várják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában