Közbeszerzés

2024.02.27. 15:11

Megújulhat a pszichológiai intézet épülete Debrecenben

Haon.hu

Megújulhat az egyetemi épület

Forrás: Fotó: Google

Kivitelezőt keres a Debreceni Egyetem a Pszichológia Intézet épületének energetikai felújítására. Mint a február 26-ai Közbeszerzési Értesítőben írják, a Debreceni Egyetem átfogó célja, hogy a hozzá tartozó épületek felújítása során az infrastruktúra fejlesztéséhez kapcsolódóan megvalósuljon a környezetvédelmi, ebből is a klímaszempontú elvárásoknak való megfelelés. Célkitűzése az energiahatékony és gazdaságos üzemeltetés, ezért a beruházás megtervezésekor figyelembe vette az Európai Bizottság által kiadott, az épületek felújításáról szóló ajánlást, mely szerint a felújítás közepes mélységű abban az esetben, ha az energiafelhasználás 30-60 százalékos megtakarítása érhető el. 

A tervezett beruházás a Pszichológia Intézet Dóczy József utcai épületének energetikai felújítását foglalja magában, melynek során megvalósul többek közt a külső falak hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a lapostető, az esővíz elvezető és a villámvédelmi rendszer komplett felújítása. Áthelyezik a klíma kültéri egységeit is.

 A beruházással érintett terület mintegy 11 ezer négyzetméter. Az ajánlatokat február 29-ig várják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában