Orosz-ukrán háború

2024.02.24. 13:02

Papp László: A mai napig mindent megteszünk a háború elől menekülő családokért

A debreceni polgármester támogatási program létrehozását kezdeményezte, hogy fennmaradjon a kárpátaljai magyar oktatás.

Haon.hu

Papp László, Debrecen polgármestere

Forrás: Napló-archív

Napra pontosan két évvel ezelőtt kezdődött az orosz-ukrán háború, a konfliktus évfordulója kapcsán Papp László, Debrecen polgármestere is megosztott néhány gondolatot a közösségi oldalán.

Debrecen gondoskodó város, ezért mind a mai napig minden tőlünk telhetőt megteszünk a háború elől menekülő családok, gyermekek megsegítése érdekében

– írta a városvezető, hozzátéve, hogy Dorkász befogadóközpontjában jelenleg 250, többségében kárpátaljai menekült ellátásáról gondoskodnak. A felnőtteknek munkalehetőséget kínálnak, a gyermekek számára oktatást, a DAEFI révén pedig egészségügyi ellátást biztosítanak.

Papp László arról is írt, hogy a nagyon nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyar oktatás fennmaradása érdekében kezdeményezte a Megyei Jogú Városok Szövetségének legutóbbi ülésén hogy indítsanak el egy támogatási programot azért, hogy esélyt adjanak az ott maradt magyar gyerekek oktatásának fenntartására.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában