Értékes telek

2024.02.12. 11:30

Költöznek a debreceni salakosok? A pletykák szerint ez épül a Gázvezeték utcai stadion helyére…

Előbb-utóbb költöznie kell a debreceni salakmotornak a Gázvezeték utcáról.

BDR Média

Előbb-utóbb költöznie kell a debreceni salakmotornak a Gázvezeték utcáról

Forrás: Napló-archív

Vissza-visszatérő téma debreceni salakmotorsport rajongói között az, hogy a Gázvezeték utcai salakmotoros stadiont és a környezetét a tulajdonos önkormányzat értékesíti, a helyére pedig lakópark épül. Többen már tényként beszélnek erről a közösségi portálon, többek között a stadiont üzemeltető SpeedWolf oldalán is. A létesítmény számos felejthetetlen élmény helyszíne volt sokak számára az eddig 54 éves története során, a salakos rajongók pedig aggódnak, hogy egyszer s mindenkorra megszűnik a sportág a cívisvárosban, amennyiben az önkormányzat eladja a Gázvezeték utcai területet.

A kérdés megválaszolására a legilletékesebbet, a salakmotorozás híveként ismert, a sajtónyilvános eseményeken is az önkormányzatot képviselő, a versenyekre is rendszeresen kilátogató Barcsa Lajos alpolgármestert kérdezte a Cívishír a 2024-es idényt felvezető tájékoztatón.

Nem zörög a haraszt...

A városvezető nem titkolta, hogy van ilyen terv a városházán, de hangsúlyozta: a telket az önkormányzat még nem adta el, tehát a 2024-es évadnak – hét versenynek, köztük az egyéni Európa-bajnoki futamnak – még egészen biztosan a Gázvezeték utcai stadion ad otthont.

Barcsa Lajos elmondása szerint az önkormányzat akkor sem engedi el a debreceni salakmotorozást fenntartó Speedwolf kezét, ha az ingatlant értékesíti, amit egyébként a bevételen túl az is indokol, hogy nagyon sok panasz érkezik a környékbeliek részéről a salakmotorversenyek miatt.

Ez a városrész és a stadion környéke ugyanis klasszikus lakó- és pihenőövezet, a nagy zajjal járó versenyek és edzések sokak nyugalmát zavarják

– jegyezte meg Barcsa Lajos, aki szerint sokkal jobb helyszíne lehetne sportágnak egy új pálya. Kíváncsiságunkra a repülőtér környékét nevezte meg az alpolgármester az új salakos otthon helyszínéül, hozzátéve, hogy ez még csak gondolat, és rövid beszélgetésünk végén ismét határozottan kijelentette:

 a Gázvezeték utcai telek eladása semmiképpen sem vezethet majd a debreceni salakmotorozás felszámolásához, vagyis az önkormányzat biztosítja a sportág jövőjét.

A salakmotor egyébként virágzik Debrecenben, mint arról korábban beszámoltunk a cívisváros 2024-ben több nívós versenynek is helyet ad:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában