Közlekedés

2024.01.04. 17:05

Hol jár a buszom? Mától megnézheti a mobilján! – mutatjuk, hogyan

Frissült a Google népszerű szolgáltatása, mától okostelefonunk segítségével élőben követhetjük a Volánbusz valamennyi helyi- és helyközi járatát a Google Maps segítségével – jelentette be a Volánbusz Zrt. közösségi oldalán.

Horváth Péter

Forrás: Volánbusz Zrt. / Facebook

A szolgáltatás használata roppant egyszerű és pillanatok alatt megtudhatjuk vele mikor jön, hol tart, vagy később mikor érkezik majd az általunk kiszemelt járat. A Google Térképek (Google Maps) alkalmazást akár a telefonunk böngészőjében a www.google.com/maps oldalon, akár már letöltött alkalmazásként is használhatjuk, – Android és iOS eszközökön egyaránt. Amennyiben nem találjuk a Google Térképek / Google Maps applikációt a telefonunkra telepített alkalmazások között, úgy a Play Store és az AppStore alkalmazásboltokból egy gyors keresést követően ingyenes letölthetőek.

Mikor jön a busz? Máris nézem...

A buszváróban ácsorgás egy olyan dolog, amin valószínűleg előbb vagy utóbb, de mindenki átesik. Jó esetben persze a busz időben megérkezett, de igencsak szívhattuk a fogunkat, ha a járat, amivel utazni szerettünk volna, éppen késett – vagy éppen kimaradt, és nekünk erről fogalmunk sem volt. 

Ezzel a frissítéssel ez is egy csapásra megváltozik, hiszen valós időben követhetjük már a Volánbusz járatait.

A Google Térképen a számunkra érdekes buszváróra kattintva egyből elénk kerülnek az érkező járatok, ezt a narancssárga keretbe foglalt járatazonosítók mutatják. Közvetlenül alatta a jobb oldalon egyből láthatóvá válik az adott járat érkezéséig hátralévő idő. 

A rendszer olyan részleteket is megoszt velünk, minthogy egy járat már elindult-e, elhagyta-e a megállót, időben érkezik-e, de persze az is, hogy késik-e majd.

Forrás: Napló-archív
Forrás: Napló-archív

Az utazástervezésben is nagy segítség

A Volánbusz élő adataival frissített rendszer az utazástervezésben is nagy segítségünkre lehet, hiszen valós időben láthatjuk az úti célunk eléréshez rendelkezésre álló járatok menetidejét, a megállók számát és helyét, a busz zsúfoltságát, és ha van, akkor még a késését is.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában