Településfejlesztés

2024.01.21. 09:53

Egy éven belül több mint negyven új útnak örülhetnek Kabán

Bekecs Sándor

A város belterületi úthálózatának korszerűsítésére írt ki korábban közbeszerzést Kaba önkormányzata. A Közbeszerzési Értesítőben január 17-én megjelent eredmény szerint a délnyugati városrészben mintegy 28 utcát újítanak fel. A projekt ezen része a Rákóczi Ferenc úttól délnyugatra eső, a Mátyás király utca alkotta körgyűrűt övező, aszfalttal még le nem fedett kiszolgáló utakat érinti összesen több mint 5,2 kilométeren. A munkálatokra egy földesi vállalkozás adta a legkedvezőbb ajánlatot, mintegy nettó 184 millió forint értékben.

A projekt másik része az északkeleti városrészre koncentrál. Ez a Rákóczi Ferenc úttól északkeletre eső, a Hajnal utca és Csarkó utca alkotta körgyűrűt övező, aszfalttal még le nem fedett kiszolgáló utakat foglalja magában mintegy 1900 méteren, 13 utcában. A fejlesztések során egy, illetve kétrétegű burkolaterősítést végeznek majd. A kivitelezéssel egy hajdúhadházi vállalkozást bíz meg az önkormányzat, amely a közel nettó 89 millió forintos ajánlatával nyerte el a lehetőséget.

A fentieken túl a kivitelezők feladata valamennyi utcában a csapadékvíz-elvezetés megoldása árokprofilozással. A munkára 12-12 hónap áll majd rendelkezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában