Átadó ünnepség

2023.12.09. 12:37

Új vásárcsarnokot avattak Berettyóújfaluban – fotókkal, videóval

Mintegy 600 millió forint értékben épült korszerű piacépület a bihari városban.

Bekecs Sándor

Az új csarnok közösségi térként is funkcionál majd a jövőben

Forrás: Molnár Péter

A meglévő piac bővítéseként egy 686 négyzetméter nettó alapterületű, a modernkori vásárlók igényeit minden tekintetben kielégítő korszerű vásárcsarnok épült Berettyóújfaluban. Az ünnepélyes átadót december 9-én tartották.

Aki tíz évvel ezelőtt járt utoljára Berettyóújfaluban, az elmondhatja, hogy ez a piac és környéke teljesen megváltozott az eltelt idők alatt. Éppen egy évtizede tettük meg az első lépéseket, amikor a Millennium utat összekötöttük Népliget utcával 

– idézte fel Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere. A mostani beruházásra 1 millió euró uniós forrást, valamint további 350 millió forint önerőt fordított az önkormányzat.  

– Körülbelül 600 millió forint értékben alakítottuk ki ezt az új csarnokot azzal a céllal, hogy a helyi üzleti környezetet javítsuk, az értékesítés infrastrukturális körülményeit jobbá tegyük – összegezte a városvezető. Hozzátette, az új csarnok közösségi térként is funkcionál majd a jövőben.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere
Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere
Forrás: Molnár Péter

Nagyváradhoz és Debrecenhez zárkózik Berettyóújfalu

Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője felidézte, évtizedekkel ezelőtt a jelenlegi városházával szemben volt a városi piac, de a következő évek forgalomnövekedése indokolttá tette, hogy a jelenlegi helyén kezdjék el kiépíteni. – Egy ROHU-pályázatnak köszönhetően ma egy városhoz méltó vásárcsarnokot avathatunk. Büszkék lehetünk, hogy Berettyóújfalunak ilyen piaca van, amely modern és minden igényt kielégít; egy újabb lépést jelent ahhoz, hogy a város valódi központja legyen a csonka-bihari térségnek – mondta.  

Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője
Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője
Forrás: Molnár Péter

A honatyához csatlakozva Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés alelnöke kifejezte, egyértelműen látszik, hogy a város kezdi betölteni térségi szerepét, folyamatosan olyan funkcionális épületeket alakít ki az önkormányzat, amelyekkel meghatározóvá vált Berettyóújfalu. – Sok lehetőség van ebben az épületben, jó kezekben van a működtetése. Úgy gondolom Berettyóújfalu lassan fel fog zárkózni Nagyváradhoz és Debrecenhez – fogalmazott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában